DomovZdrav kotičekSuperhranaHrustljavi ržen kruh imejte vedno pri roki!

Hrustljavi ržen kruh imejte vedno pri roki!

Namesto dendvičev, pojejte hrustljave, tanke krekerje s priljubljenim namazom.
Hrustljavi ržen kruh imejte vedno pri roki!

Nadomestite svoj običajni toast z rženimi krekerji ali rženim kruhom. 

Čeprav za kruh mnogi verjamejo, da je glavno živilo, krivo za debelost človeštva, to ni popolnoma resnično. V kruhu se, razen ogljikovih hidratov, razen beljakovin in maščob, nahajajo samo beljakovine in maščobe, ki jih potrebuje naše telo. Seveda, če ves dan jeste samo kruh, boste se zagotovo zredili, vendar, če prednost daste nekaterim bolj zdravim  različicam, ste lahko brez skrbi! Zlasti, če pred sabo imate rženi kruh. V nekoliko drugačni obliki. 

Veste ta občutek, ko ste lačni v tramvaju? Hrustljavi rženi kruh bo vam pomagal, da pozabite. Odličen hrustljav kruh, malica, priloga in osnova okusnih namazov vam mora vedno biti pri roki. 

Te hrustljave kruhke jejte namesto kruha, in boste dlje časa nasičeni. Skrivnost je v posebni vrsti vlaknin, ki jih rž vsebuje. Namesto sendvičev, pojejte hrustljave, tenke krekerje s priljubljenim namazom, koščkom sira ali sušenega lososa in uživali boste brez veliko škode za postavo. 

Ržen kruh ima več vlaknin kot ga ima beli kruh, je temnejše barve in močnejšega okusa. Rženi kruh ima bistvene zdravstvene prednosti, v primerjavi z belim kruhom. Ta hrustljav iz polnega zrna iz rži, koruznega zdroba, ekstrakta ječmenovega slada, kanola olja, pecilnega praška in soli, preverjenih sestavin vas bo navdušilo z okusom vendar tudi s hranilno tablo. 

Ržen kruh je nasičen in okusen, zaradi česa se najpogosteje uživa zjutraj, ob najpomembnejšem obroku v dnevu, s sladkim ali slanim namazom ali pa ob popoldanski enolončnici ali fižolom kot bolj zdrav nadomestek belega kruha. Tako bo tudi ta različica našla svoje mesto na vašem jedilniku. 

Za še veliko okusnih in zdravih receptov, se naročite na naš brezplačen Novičnik

Zanima vas lahko tudi...