DomovZdrav kotičekSuperhranaPšenični otrobi za boljšo prebavo

Pšenični otrobi za boljšo prebavo

Pšenični otrobi so bogati s prehranskimi vlakninami, minerali in vitamini.
Pšenični otrobi za boljšo prebavo

Živilo, ki je izjemno koristno za pravilno delovanje naših črev in je prav tako dobro živilo za hujšanje. 

Pšenični otrobi so pridobljeni iz zunanjega ovoja zrna pšenice. Namreč, struktura pšeničnega zrna naredijo ovoj (zunanji del), endosperm (notranji del) in kalčki. Z mletjem v mlinu lupina postaja otrob. 

Pšenični otrobi so bogati s celulozo, vlakninami, minerali in vitamini. Hkrati pa naravno vsebujejo nekoliko holesterola in natrija. So dober vir beljakovin in železa, magnezija, fosforja in selena. 

To živilo je izjemno koristno za pravilno delovanje naših črev, prav tako pa je dobro tudi za hujšanje, saj izboljšuje presnovo. V 100 g pšeničnih otrob ima 206 kalorij, 26,8 g ogljikovih hidratov, 14,1 g beljakovin in 5,5 g maščob. S pravilnim doziranjem boste uravnali prebavo, saj ta naravno dovajalno sredstvo spodbuja čreva. Uporablja se za zdravljenje in preprečevanje zaprtja, saj vsebuje 6g prehranskih vlaknin po skodelici. 

Pšenični otrobi se za prebavo uporabljajo kot vir prehranskih vlaknin, ki preprečuje nastanek resnih bolezni, hemoroidov in podobno. Uporabljajo se tudi za zniževanje visokega holesterola, visokega krvnega tlaka in za zdravljenje diabetesa tipa B. 

Pšenični otrobi so bogati z vitamini B skupine, ter zato imajo pozitiven vpliv na zdravje las, kože in nohtov. Razen tega, pozitivno delovanje imajo tudi na možgane, zato njihova redna uporaba izboljša koncentracijo. 

Lahko se uživajo kot dodatek jogurtu ali drugim mlečnim napitkom ter kot dodatek pekovskih izdelkom, lahko pa se najdejo tudi v obliki "praha" in "zrnc".

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popust na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...