Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Tapioka – moka, ki izžareva zdravje

Tapioka – moka, ki izžareva zdravje

Glavna zvezda brezglutenskih receptov!

S prehranskega vidika je tapioka zelo bogata, saj vsebuje kar 80% lahko prebavljivega škroba.

Vsi članki
07. december 2020.

Za večino ljudi neznana beseda oz. živilo. Za tiste, z resnimi boleznimi, tiste, ki se spopadajo z alergijami in intolerancami na različna živila, pa je tapioka vsakdanje živilo.

Kot čisti ogljikovi hidrati (škrob) je tapioka zdravo, lahko prebavljivo živilo, zlasti ko jo mešamo z drugo hrano in to je razlog za njeno vse večjo priljubljenost. Tapioka je podolgovata korenina rastline kasave, ki raste v Braziliji in zahodni Indiji ter v nekaterih drugih tropskih predelih sveta (Indonezija, Avstralija).

Poleg tega, da avtohtonemu prebivalstvu služi kot glavni vir ogljikovih hidratov v prehrani, se uporablja tudi kot industrijska surovina pri proizvodnji škroba za pripravo pudingov, juh, omak itd.

Zaradi posebnih tehnoloških lastnosti je najpogostejša uporaba tapioke za proizvodnjo pudinga, torej prahu, ki je sladkan in aromatiziran, v stiku s toplo vodo ali mlekom pa se spremeni v želatinasto maso ali puding.

Tak puding na osnovi tapioke lahko ločimo od drugih po drobnih zrnih, ki spominjajo na kaviar. Tapioka je brez okusa in vonja, zato jo lahko z dodajanjem barv, arom, jajc, mleka, smetane in sladil predela v različne izdelke, predvsem sladkarije.

S prehranskega vidika je korenina tapioke zelo bogata, ker vsebuje kar 80% lahko prebavljivega škroba. Nedavne študije kemijske strukture so pokazale, da lahko liste uporabljamo tudi za hrano, ker vsebujejo beljakovine, ki so po biološki vrednosti zelo blizu jajcem.

Za revne domorodne prebivalce Afrike in Azije je še vedno najpomembnejše živilo, ker ima izjemno količino mineralov in vitaminov, ki jih tako zelo potrebujejo.

Ta priljubljen škrob je primeren tako za peko kot kuhanje, dober pa je tudi kot dodatek omakam in enolončnicam. Je eden najbolj uporabnih škrobov v kuhinji, saj ga poleg dejstva, da nima dodatnega okusa ali barve, lahko uporabljamo za pripravo jedi brez grudic.

Nutrigold tapioka škrob iz certificiranog organskog uzgoja u papirnatom pakiranju od 1000 grama.

S kokosovim mlekom lahko iz njega naredimo zdrav, nevtralen puding, da bo še bolj okusno pa dodajte še nekaj sadja. Jedi, pripravljene z njo, imajo hrustljavo skorjico, zato jo priporočamo predvsem za pripravo kruha in peciva.

Za več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.