Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zakaj je arašidovo maslo tako odlično?

Zakaj je arašidovo maslo tako odlično?

Arašidovo maslo je energijski visokovrednostno živilo in to ni razlog da ga ne uživate.

Njegova priljubljenost se je hitro povečala v poslednjih letih, posebej z vse večjim poudarjanjem pomembnosti zdravih maščob in v človeški prehrani, ki jih ima veliko v tem izdelku.  Tudi v naši Tovarni Zdrave Hrane se sledi trendom, tako se arašidovo maslo našlo visoko na seznamu najbolj prodajanih izdelkov!

Arašidovo maslo je eno najbolj prodajanega maslo. Arašidovo maslo je bogato z vitaminom E, z močnimi antioksidanti, ki ščitijo telo pred delovanjem prostih radikalov, tudi z vitaminom B6, ki krepi odpornost telesa. Poleg tega, vsebuje magnezij, ki je nepogrešljivi mineral v gradnji kosti ter kalij, ki zagotavlja zdravje mišic. 

Razen tega, ko govorimo o zdravstvenih prednostih uživanja arašidovega masla, veliko se govori o vsebnosti nasičenih maščobnih kislin, ki jih v tem izdelku ima veliko – vendar je potrjeno da ta vrsta maščob ne ogroža zdravje.

Prav nasprotno, arašidovo maslo oskrbi telo s  3 makrohranili - ogljikovimi hidrati, beljakovinami in maščobami. Poleg tega, vsebuje substanco, kise imenuje p-kumarinska kislina, ki pomaga odstraniti škodljive učinke na celice, ki jih povezujejo s srčni žilnimi bolezni. 

Ali je arašidovo maslo zdravo?

Arašidovo maslo vsebuje visoko vsebnost maščob, vključno z mononenasičenimi in polinenasičenimi maščobami, zaradi česar je bolj zdrava, kot, na primer, maslo iz kravjega mleka. Vsebuje, tudi, visoko vsebnost beljakovin ter vitaminov in mineralov, vključno z vitamini B6, magnezijem in železom.

Polinenasičene in mononenasičene maščobne kisline v arašidovem maslu zmanjšajo tveganje pred kardiovaskularnimi bolezni zaradi manjše vsebnosti škodljivega holesterola.  Druga korist od zdravih maščob je preprečevanje diabetesa tipa II. Vsaki 2 žlici arašidovega masla, vsebujeta 16g maščob, od katerih je 7,4g mononenasičenih maščob ter je 4,5g polinenasičenih maščob. 

Ker vsebuje visoko raven kalorij in maščob, ga je treba uporabljati zmerno v kombinaciji z drugimi zdravimi viri maščobe. Arašidovo maslo je primerno za športnike, nešportnike, ter za tiste, ki želijo izgubiti težo, ker so odličen vir beljakovin in zdravih maščob. 

Preprosto, uživajte v arašidovem maslu, in vseh možnostih njegove uporabe v kuhinji, zavedajte se tega da je odlične hranilne vrednosti vendar tudi da je zelo kaloričen, tako da bodite previdni z njegovim uživanjem. 

Arašidovo maslo - hranilna vrednost in kalorije

Hranilna vrednost arašidovega masla  in kalorije:

  • Energija:  623 kcal
  • Maščobe: 49,2 g , od tega nasičene 6,8 g
  • Ogljikovi hidrati: 16,1 g, od tega sladkorji: 4,0 g
  • Prehranske vlaknine: 8,5 g
  • Beljakovine: 25,8 g
  • Sol: 0,4 g

Ker je kakovostne sestave, čisto arašidovo maslo je izdelano iz 100% arašidov in je lahko del uravnovešene in zdrave prehrane. 

arašidovo maslo

Katero je najboljše arašidovo maslo?

Na trgu je dostopno več vrst arašidovega masla, različnih blagovnih znamk. Da bi izbrali prav, je seveda pomembno brati deklaracijo in sestavo masla. Arašidovo maslo, ki vedno mora imeti prednost, je tisto ki vsebuje 100% arašida ter nima nobenih dodatkov. 

Takšno maslo bo vas navdušilo z odličnim okusom in zato ker je odličen vir beljakovin in zdravih maščob. Izdelan je iz visokokakovostnih arašidov, brez uporabe dodatnih kemikalij ali aditivov. To je zdrav in naravni izdelek, ki predstavlja odlično izbiro za vsakega, ki treba povečati svoj dnevni odmerek zdravih maščob. 

Arašidovo maslo je bistveno nepredelana hrana, saj je pridobljena z mešanjem 100% arašidov. Arašid se meša, dokler ne dobimo maslo. Tole je 100% naravno arašidovo maslo. Je uravnovešen vir energije, saj daje telesu vsa 3 mikrohranili (ogljikove hidrate, beljakovine in zdrave maščobe). Poleg tega je to arašidovo maslo rahlega in okusnega okusa, ki se topi na jeziku!

Prav takšno, popolnoma hrustljavo in narejeno iz 100% arašidov je Nutrigold maslo. Prihaja v dveh različic: "hrustljavi" in "gladki", ki se ličita po teksturi. 

Nutrigold hrsutljavo arašidovo maslo je maslo izdelano izključno iz 100% visoko kakovostnega arašida brez uporabe dodatnih kemikalij in aditivov. Tole je zdrav in ekološki izdelek, ki je odlična izbira za vse, ki morajo povečati svoj dnevni odmerek zdravih maščob. Narejen je: 

  • Brez palmovega olja
  • Brez dodane soli
  • Brez dodanega sladkorja
  • Brez kemikalij in aditivov

Navdušil vas bo s svojim odličnim okusom in zato ker je naravni vir ogljikovih hidratov, beljakovin in zdravih maščob, Poleg tega, to okusno arašidovo maslo je rahlega okusa in hrustljave teksture, zaradi drobnih delcev ekoloških arašidov, ki se topijo v ustih! Naroči ga v naši spletni trgovini. 

Preizkusite tudi najnovejše izdelke, ki so navdušili vse ljubitelje arašidovega masla: Nutrigold arašidovega masla s čokolado in Nutrigold masla iz oreščkov.

MASLO IZ OREŠČKOV

Na policah Tovarne Zdrave Hrane se nahaja še nekaj izdelkov iz arašidovega masla, vsekakor si oglejte naše izdelke. 

Recepti z arašidovim maslom

Namazan na kos sveže preprečenega kruha, ali v kombinaciji s shekaom, ogromna žlica  arašidovega masla je vse, kar potrebujete, da bi zadostili želji za sladkem. Če pa želite pripraviti kaj nekoliko bolje kompleksnega, v našem zdravem kotičku vas čakajo zdravi in okusni recepti z arašidovim maslom. Nekatere naših priljubljenih, zelo okusnih (in zdravih) imamo tukaj v nadaljevanju. Če jih preizkusite, nam vsekakor sporočite svoje vtise! 

kikiriki kocke

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik S prijavo pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.