Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zakaj bi morali začeti piti kavo iz cikorije in ječmena?

Zakaj bi morali začeti piti kavo iz cikorije in ječmena?

Če ne prenesete kave in želite popiti pijačo ki vas bo osvežila in vam dala energijo..

Znižuje raven slabega holesterola v krvi, pomaga pri izgubi teže in je dobro pomirjevalo.

Vsi članki
15. september 2019.

Za vse tiste, ki se ne spomnijo, naše babice in dedki so redno pili belo kavo. Ampak ne takšne kave,  ki  je mi danes pijemo, kavo z mlekom, temveč cikorijo, ki so ji rekli bela kava

Če uživaš v okusu kave, ampak ti težko pade na želodec, vas spravlja ob živce ali preprosto ne želiš več vnašati kofeina v svoje telo, dajte potem priložnost tistemu okusu iz otroštva, kavi, o kateri ste slišali od svojih starih staršev.

Gre za cikorijo. 

Cikorija se lahko najde vsepovsod, raste kot plevelo, ob poteh, na pašnikih, travnikih in gozdovih! 

Ta se korenična rastlina zelenkaste barve začela gojiti kot nadomestek za kavo, vendar tudi zaradi svojih zdravilnih lastnosti. Ima razvejano steblo in lahko raste do 1 metra.  Cela rastlina, še posebej mlada, ima veliko mlečnega soka. Listi so grobo nazobčani in spominjajo na regrat. V pazduhih listov ali na vrhu vej se po rastlini posamezno razvijejo svetlo modre cvetne glavice.

S sušenjem in praženjem korenine cikorije, ki vsebuje inulin, intibin, sadni sladkor, rastlinske maščobe in beljakovine, nastanejo snovi, ki imajo značilen vonj in okus ter celo barvo, podobno kavi. Dodatek ječmena ustvari napitek, ki vas prebudi na najbolj zdrav način!

Denree kava od cikorije i ječma iz certificiranog organskog uzgoja u plastičnoj prozirnoj posudi od 100 grama.

Zakaj naj sploh pijemo kavo iz cikorije in ječmena? Cikorija je zelo zdrava rastlina, ki se že stoletja uporablja kot naravno zdravilo. Lajša prebavne težave, vključno z zgago in refluksom želodčne kisline, saj vsebuje inulin, ki je močan probiotik. Kava z ječmena se izvirno pila na Madžarskem, in so jo potem prevzeli Italijani pod imenom  “Caffè d' orzo”. Praženi ječmen ji daje grenkobo. 

Kombinacije teh dveh rastlin in dobili smo kavo, ki zniža raven holesterola v krvi, in tako tudi zmanjšuje možnost nastanka bolezni srca. Ima protivnetne lastnosti, ki zmanjšujejo bolečine pri artritisu. Poleg tega, pomaga pri hujšanju, in je tudi dobro pomirjevalo, tako da ga lahko priporočimo ljudem, ki imajo težave s spanjem. Očisti tudi telo.

Poleg tega je cikorija odličen vir mineralov in vitaminov ter vsebuje cink, magnezij, mangan, kalcij, železo, folno kislino, kalij ter vitamine A, B6, C, E in K.

Kava je danes zelo dostopen in razširjen izdelek, cenovno je ugodna in jo lahko kupimo kjerkoli!

V nekaterih  je obdobjih kavo bilo zelo težko dobiti, zato pa so od začetka 18. stoletja pridelovali ponarejeno kavo iz pražene čičerike, ječmena, rži, regratove korenine, krompirja in grenkih korenin različnih rastlin. Med uspešnejšim nadomestkom so cikorija in ječmen, zato se vrnite leta nazaj, poskusite okus otroštva in se prebudite z najbolj zdravo skodelico "kave". Jutro bo za vas še posebej energično. 

Skodelica kave vas lahko oživi, izboljša vam koncentracijo in izostri zavest. Ta učinek, zaradi katerega večina ljudi pije kavo, je posledica delovanja kofeina na živčni sistem. Ampak kofein tudi ima škodljive učinke na vaše zdravje, kot so srčna aritmija, bolečine v želodcu in slaba prebava. Zato poskusite eno jutro začeti s kavo iz cikorije in ječmena. 

To sta dragoceni naravni sestavini, ki izboljšata prebavo in vam dajeta energijo. Ta kava ne vsebuje kofein, in nima stimulativnega učinka ter ne izziva odvisnosti. 

Več zdravih nasvetov in izdelkov lahko najdete na našem NOVIČNIKU

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.