Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Zdrava Velika noč - navdihi za kreativno praznično mizo

Zdrava Velika noč - navdihi za kreativno praznično mizo

Velika noč je ena najbolj barvitih praznikov, prihajanje pomladi pa dodatno prebuja veselje v vseh nas. Ob bogati praznični mizi se zbere družina in prijatelji, gastronomsko doživetje pa vsem ostane vedno v spominu. S prihajanjem sodobnega časa, se vsi vse bolj zanimamo za bolj zdrave recepte, kjer si prizadevamo združiti tradicijo in domišljijo. Prav zato vam prinašamo ideje za kreativno (in izjemno okusno) praznično mizo tega leta. 

Vsi članki
22. marec 2024.

Velika noč je praznik obilice in radosti, ki se tradicionalno praznuje po vsem svetu. Ta praznik predstavlja čas ponovnega rojstva in obnove življenja. Vendar, razen duhovnega pomena, je Velika noč pogosto povezana z bogatimi jedmi, sladkimi poslasticami in obilnim obrokom, ki prebujajo nostalgijo doma. 

Znano je, da si med prazniki vsi privoščimo oddih in maksimalno uživamo v hrani. Ko pa so prazniki mimo, se obrnemo na protokole razstrupljanja in vrnitev na stara pota. Kljub tradicionalni zvezi med veliko nočjo in bogatimi jedmi, obstajajo načini, kako ohraniti zdravje tudi v času tega praznika, tako da kasneje ne obžalujemo zaradi prevelikega uživanja. 

Eden načinov, kako lahko sprejmemo bolj zdrav pristop k veliki noči, je razumevanje hranilne vrednosti hrane, ki jo zaužijemo, in iskanje alternativ tradicionalnim jedem in dobrotam, ki so manj kalorične in bolj hranljive. Prav zato bo vaša praznična miza enako okusna (če ne tudi več). 

Zdrava praznična miza

Majhne zdrave spremembe lahko vnesemo na zelo preproste načine, in to so v prvi vrsti lahko nadomestki olja, maščobe in kaloričnih sestavin  s tistimi bolj lahkimi in bolj zdravimi. Je veliko odličnih nadomestkov klasičnih živil povsod okoli nas, zlasti pa v naši Tovarni Zdrave Hrane, mi pa smo poskrbeli, da vam ustvarjanje zdrave praznične mize bo čim bolj enostavno. 

To veliko noč izkoristite priložnost, da v svoj dom vnesete pridih domišljije, obilico zdravja in neskončno veliko sreče. In da vam ne bo treba za vse skrbeti sami, vam predstavljamo nekaj idej za celodnevno velikonočno mizo, ki bo všeč vsem!

Zajtrk

Velikonočni zajtrk je poseben obrok, ki označuje začetek velikonočnih praznikov. Je priložnost, da se cela družina zbere in skupaj uživa v hrani. Običajno je sestavljen iz različnih jedi, ki vključujejo tradicionalne velikonočne dobrote, kot so jajca, kruh, pecivo ter razni namazi in solate. Lahko pa se ta obrok začne drugače kot kdaj koli prej, mi pa vam predlagamo dva odlična recepta za zajtrk.Eden izmed njiju so zdrave spomladanske palačinke, drugi pa vključujejo jajca, pripravljena na poseben način. In seveda, neizogibna pinca!

Velikonočni brunch

Velikonočne palačinke

Pinca v brezglutenski različici

Kosilo

Velikonočno kosilo je bistveni del velikonočnih praznikov, ki družino zbere za mizo, da skupaj uživa v obilnim obroku. Ta obrok je ponavadi sestavljen z vrsto tradicionalnih prilog kot je krompir, zelenjave, solata in raznih omak. To leto pa lahko svoje jedi dvignete na višjo raven, priloge pa izboljšate z inovativnimi recepti. Klasično majonezo lahko zamenjate z vegansko, tofu ali seitan pa je lahko glavna sestavina vašega kosila. Mi vam prinašamo nekaj receptov, polnih zelenjave, z njimi pa odlične priloge, da bi vaše kosilo bilo polno zdravja!

Pomladne quiche košarice

Zapečene bučke in krompir

 Pečene redkvice

Omaka iz spomladanske čebule

Veganska francoska solata

Večerja/ Sladica

Velikonočna večerja je poseben trenutek, ki zaokroži celotno praznično zgodbo. Po celodnevni družbi, iskanju pisanic in deljenju radosti, je najbolj čudovito dan popestriti z lahko in zdravo večerjo. Velikonočna večerja ni samo gastronomska poslastica, temveč je tudi priložnost, da se še več zbližamo z bližnjimi. Čeprav ne velja za tako pomembno, je nepogrešljiv del vsakega dopusta. Če pa je celodnevna prehrana uravnotežena, je večerja popoln a češnja na torto celotnega praznika. Ne mora biti preveč težka, ali nezdrava, temveč je pomembno, da je obrok, ki bo nasitil vso družino, hkrati pa vam zagotovil dovolj zdravih živil in hranil vašem telesu. Razen tega, bo večerja idealna priložnost za pripravljanje sladke priloge ali kolača, ki, razen večerje, je lahko tudi malica med dnevnimi obroki, s katero lahko obarvate ta barviti praznik. Prinašamo vam nekaj odličnih receptov!

Pečeno zelje s prelivom iz hrena

Rižota s spomladansko čebulo

Velikonočni sladki kruh

Carrot cake kuglof

Čoko gnezda iz samo 2 sestavin

Zdrava velikonočna miza nam daje priložnost ne le, da se praznuje poseben praznik, temveč tudi, da skrbimo o telesu in zdravju. Skozi izbiro svežih živil, uravnoteženih obrokov in raznovrstnih zdravih možnosti, lahko ohranimo tradicijo praznovanja Velike noči, in hkrati, da negujemo svoje telo. Če uživate v zdravih različicah tradicionalnih jedi in zmernih sladicah, lahko ustvarite harmonijo med praznično radostjo in skrbi o zdravju. Naj bo vaša velikonočna miza opomnik za pomembnost ravnotežja in zmernosti v praznovanju življenja in ljubezni s svojimi najdražjimi! 

Za vse novice, recepte in izdelke, se prijavite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.