Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Svetilka iz himalajske soli za vaše psihofizično zdravje

Svetilka iz himalajske soli za vaše psihofizično zdravje

Himalajska svetilka vam da posebno vzdušje v vsakem življenjskem prostoru in za njo je značilna rahlo rožnata barva

Pozitivni ioni povzročajo nespečnost, nevrološke težave, težave z duševnim zdravjem in alergije. Edinstvena kombinacija soli in svetla v solnimi svetilkami ustvarja negativne ione. 

 

Svetilka iz himalajske soli je veliki kos čiste himalajske soli z majhno žarnico znotraj, ki proizvaja  negativne ione. Negativni ioni imajo veliko pozitivnih učinkov na telo, in izpostavljenost njim je podobno učinku ležanja na plaži ali v bližini slapovih. Se zavedate, kolikšno prednost imajo te svetilke, če jih se primerja z bivanjem na plaži in v naravi?

Svetilka iz himalajske soli za posebno vzdušje v prostoru

Svetilka iz himalajske soli ali himalajska solna lučka daje posebno vzdušje vsakem prostoru, značilna za njo je roza - oranžna barva, ki je rezultat visoke ravni mineralov, ki se nahajajo v himalajski soli. Prave himalajske svetilke niso popolne oblike, saj se ročno oblikujejo ter spominjajo na kos rožnatega kamna. S svojo posebno svetlobo ustvarijo pravo estetsko vzdušje, ki je idealno za druženja, pa tudi romantične večerje, idealne za valentinovo.

Himalajska sol je najstarejša in najbolj čista sol na Zemlji. Pridobivajo jo ročno, iz pakistanske slane brazde ob vznožju Himalaje. Specifična je po tem, ker poteka iz starodavnega morja, ki je pred okoli 250 milijonov let prešlo veliko gorovje - današnja Himalaje. Pod velikim gorskim pritiskom se je ta starodavna morska sol počasi kristalizirala in spremenila v čudovite rožnate kose, iz katerih so danes izdelane kristalne svetilke, svečniki, opeke, ploščice in številni drugi uporabni predmeti. 

Himalajska sol je znana po svoji prijetno in svetlo rožnati barvi in daje veliko prednosti našem telesu.  En načinov, na kateri se lahko uporablja ta dragocena sol je, da jo uporabimo kot himalajsko svetilko v svojemu domu. 

Nadaljujte brati in preberite, kako vam svetilka iz himalajske soli lahko olepša dom ali ustvari bivanje v njem bolj zdravo. 

Popolno darilo za valentinovo!

Himalajska solna lučka, s svojo toploto in nežno svetlostjo predstavlja samo simbol ljubezni in toplote, popoln dodatek za praznovanje valentinovega. Razen tega, da ustvari prijetno vzdušje, ta solna lučka se pogosto povezuje s pozitivno energijo in harmonijo, ter je idealna za deljenje intimnih trenutkov z ljubljeno osebo. Njena nežna, roza svetloba nam daje občutek pomirjenosti in sproščenosti, spodbuja povezanost z ljudmi. Zato, letošnje valentinovo podarite svoji ljubljeni osebi himalajsko solno lučko, kot darilo, ki bo dodatno poudarilo vašo romantično večer in okrepilo povezanost ali jo preprosto podarite sebi, za ljubezen in za zdravje. 

Za kaj se uporablja himalajska solna lučka?

Poleg videza - čudovite barve in prijetne svetlobe, svetilka iz himalajske soli zelo zdravilno vpliva na osebe, ki bivajo poleg nje. 

Priporoča se imeti po eno himalajsko svetilko v vsaki sobi, ali vsaj v prostoru, v katerem bivate vsak dan. Tako lahko vdihate bolj svež zrak, ki ga ta svetilka proizvaja. 

Negativni ioni so naravno narejeni v naravi in po izpostavljanju njih se boste počutili sveže in polni energije. Na srečo, obstaja način, na kateri lahko pripeljemo ione v svoj dom – s pomočjo solne svetilke. 

Svetovna zdravstvena organizacija navaja, da so pozitivni ioni najhujša stvar, ki nas lahko zadene. Povzročajo nespečnost, nevrološke težave, težave z duševnim zdravjem in alergije. 

Edinstvena kombinacija soli in svetlobe v solnih svetilkah ustvarja negativne ione. Sol privlači vodo na svojo površino in voda takoj izhlapi zaradi toplote, ki prihaja iz žarnice. 

To je, hkrati, tudi razlog, zaradi česa se solne svetilke "potijo" v vlažnih klimatskih pogojih, in negativni ioni se ustvarjajo pri postopku izhlapevanja.

Plesni in bakterije, ki se nahajata v zraku, imata pozitiven naboj, ter vam pri težavah z njimi solne svetilke lahko pomagajo. 

Dajte eno ali dve svetilki v svojo spalnico in dobili boste bolj kakovostni zrak in tako tudi spanec. Če lahko spite le v zatemnjeni sobi, lahko svetilko vključite skozi dneva, saj tudi ko je ugasnjena, vpliva na vaše zdravje in spanec. 

Ljudi, ki živijo v vlažnih območjih, morajo biti previdni, saj se solne svetilke lahko raztopijo, če je mrzlo. Svetilko morate ščititi pred soncem, dati pod njo krožnik ter slediti navodilom za uporabo. 

Poveča pretok kisika do možganov, zaradi česa smo bolj budni, tako zmanjša zaspanost in poveča duševno energijo v telesu, pomaga pri okrevanju  po telesni aktivnosti in utrujenosti, krepi presnovo s spodbujanjem presnove v celicah in krepi imunski sistem. 

Premagajte glavobol in migrene, okvaro krvnega obtoka, nespečnost in stres, težave z dihalnim sistemom in artritis, svetilka po bo pred televizorjem ali računalnikom absorbirala škodljivo elektromagnetno sevanje. V današnjem času večina ljudi živi v, rečemo, morju elektromagnetnega sevanja, ki prihaja iz naših elektronskih naprav (TV-ja, računalnika, prenosnika, mobilnega telefona in iz drugih naprav). 

Večina vplivov je lahko nevidna, vendar dolgočasni vplivi elektromagnetnega sevanja lahko resno poškodujejo naše zdravje. Nenehna izpostavljenost napravah elektromagnetnega sevanja, poveča raven stresa, povzroča kronično utrujenost in zmanjša imunski sistem. 

Boljše, bolj sveže in bolj zdravo! Vemo, da bi se rada tako počutili, zato poskusite z zdravjem iz ene (tudi vizualno in zdravilno) odlične rožnate svetilke. 

Za dodatne zdrave nasvete in recepte, se prijavite na naš Novičnik

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.