Znanost kuhanja - Školska knjiga
<
>

Znanost kuhanja - Školska knjiga

Koda: 008746

Odkrijte bolj zdrav pristop k prehranjevanju in izpopolnite svoje veščine ter spremenite način kuhanja!

Kuhanje velja za umetnost, sestavljeno je iz veliko postopkov, katere so kuharji po vsem svetu upoštevali. Vendar so mnoga od teh "pravil" nejasna in ovirajo ustvarjalnost. Znanost in logika nam kažeta, da so številni običaji preprosto napačni.

Vse, kar morate vedeti,, da obvladate umetnost kuhanja, razkriva dr. Stuart Farrimond v več kot 160 najpogostejših kulinaričnih vprašanjih in zagatah v tem bogatem vodniku.

Bogato ilustrirana knjiga dr. Stuarta Farrimonda "Znanost kuhanja" temelji na najnovejših znanstvenih raziskavah in pomaga pri resničnem razumevanju kulinaričnih procesov in postopkov. Avtor pojasnjuje, zakaj je ni treba marinirati meso skozi celo noč, kako se namakanjem krepi okus suhih začimb, zakaj je oreščke najboljše prepeči v mikrovalovni pečici in kako bo, zaradi soli, poširano jajce postalo popolno. 

Ta knjiga z impresivnimi slikami in diagrami opisuje najpogostejše kuharske postopke in tehnike, zajema osnovne izdelke, kot so meso, ribe, mlečni izdelki, začimbe, moka in jajca, ter ponuja vodnik za opremljanje vaše kuhinje z najboljšimi orodji.

Izvedite vse o najpogostejših toplotnih postopkih obdelave hrane - žaru, počasnem kuhanju, cvrtju na ponvi, sous vide, kuhanju pod tlakom, kuhanjem na pari in v mikrovalovni pečici ter peki v pečici.

*vse knjige založbe Školska knjiga so napisane v hrvaščini

Država izvora: Hrvaška