Nutrigold azuki fižol i ekološke pridelave v prozorni embalaži, 500 gramov
<
>

Azuki fižol - Ekološko 500g Nutrigold

Koda: 001502

Brezplačna dostava znotraj Slovenije za naročila večja od 60 €!

Rok dostave za Slovenijo je 1–3 delovnih dni.

Naroči preko telefona

+385 1 5573 568

Delovni čas Pon – pet od 7:00 do 15:00

Rdeči, hranilni kralj sladkih in slanih receptov!

Azuki fižol je stročnica, ki izvira iz Daljnega vzhoda, kjer je zelo priljubljena, zlasti na Kitajskem in Japonskem. Znan je tudi kot azuki ali adzuki fižol.

Ima značilno temno rdečo barvo z belo črto na zrnu in je slajšega okusa od večine stročnic, poleg temno rdečega pa obstajati tudi črni in beli azuki fižol.

Nutrigold Azuki fižol je bogat vir beljakovin, ki se danes najpogosteje uporablja v makrobiotični kuhinji. V azijskih državah se večinoma kuha s sladkorjem, da nastane sladka rdeča pasta, ki se uporablja za polnjenje različnih slanih jedi in azijskih sladic.

Lahko ga skuhamo kot običajen fižol, vzgojimo kalčke ali zmeljemo v moko za peko. Je intenzivnega sladkega okusa in ga lahko uporabimo kot dodatek k juham, čilijem, riževim jedem in solatam ali kot sladico z rozinami in žitnim sladom. Azuki fižol je odlična izbira za kuhanje zaradi hitre in enostavne priprave ter širokih možnosti uporabe.

Lahko ga tudi skuhamo, pustimo kaliti ali zmeljemo v moko za peko.

Za boljšo prebavljivost priporočamo kuhanje s kombu algami.

Navodila za uporabo:

Kot večino stročnic, ga je potrebno namakati 8 do 10 ur pred kuhanjem.

Kuha se od 45 minut do 1 ure. Odličen v kombinaciji z rižem in drugimi žiti. Uporablja se za enolončnice, solate in sladice. Zaradi sladkega okusa se lahko uporablja tudi  za pripravo marmelad.

Sestavine:

100% Azuki fižol iz certificirane ekološke pridelave.

Opomba:

Lahko vsebuje sledi glutena (iz pire in ovsa), oreščkov in sezama. 

Pogoji shranjevanja:

Hranite na suhem in temnem mestu.

Rok uporabe:

Na embalaži.

Daje na trg:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvaška.

Država izvora: Kitajska

Povprečna hranilna vrednost

Povprečna hranilna vrednost 100 g
Energijska vrednost 1377 kJ / 329 kcal
Maščobe 0,5 g
od tega nasičene maščobne kisline 0,2 g
Ogljikovi hidrati 62,9 g
od tega sladkorji 2,4 g
Vlaknine 12,7 g
Beljakovine 19,9 g
Sol 0,013 g