Ferment za pripravo jogurta Probiotik In Prebiotik – Ekološki 3x25g My.Yo
<
>

Ferment za pripravo jogurta Probiotik In Prebiotik – Ekološki 3x25g My.Yo

Koda: 002566

Sveže pripravljen jogurt je odličnega okusa, poleg tega pa je svežina ključ do probiotičnega učinka, saj bolj kot je jogurt svež, aktivnejše so bakterije v njem.

Probiotične kulture so žive bakterije, ki so obilno prisotne v črevesni flori. Pomagajo ohraniti ravnovesje v črevesju na povsem naraven način.

Prebiotiki so rastlinske vlaknine, ki v neprebavljeni obliki prispejo v črevesje, kjer služijo kot vir hranil za probiotične kulture in druge koristne mikroorganizme.

Sestavine:

ekološki inulin (min. 98%) (iz nadzorovane ekološke pridelave), Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus, LA-5, BB-12

Uporaba:

Vsebino 1 vrečke zmešajte z 1 l mleka pri minimalni sobni temperaturi in največ 40°C ter pustite zoreti v My.Yo ali drugem aparatu za jogurt (brez elektrike) ali v čisti posodi, če ne uporabljate jogurta. aparatu, 12-14 ur pri 37-42°C. Po 24 urah hranite v hladilniku največ 10 dni.

Uporabite UHT mleko 1,5-3,5 % mm, sveže polnomastno mleko (prekuhajte ga, da se obstoječi kalčki ne morejo razmnoževati), mleko brez laktoze ali sojino mleko. Če se uporablja trajno mleko, je konsistenca lahko sluzasta.

Nastalo vsebino lahko cepimo še 4-krat. Inokulirajte jogurt v 3 dneh za novo serijo. Iz prve serije vzamemo 150 ml jogurta in zmešamo z 1 l mleka. Strogo pazimo na čistočo posod in higieno, da preprečimo razvoj tujih klic.

Vsebino 1 vrečke lahko 4x cepimo, 1 vrečka zadostuje za 5 l jogurta.

Rok uporabe/LOT številka: 

Na embalaži.

Ekskluzivno razvito in proizvedeno s strani: 

Metafood GmbH, Eschenheimer Anlage 18, D-60318 Frankfurt/M., Nemčija

Daje na trg:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb, Hrvaška.

Država izvora: Nemčija

Povprečna hranilna vrednost

  na 100 g
Energijska vrednost 794 kJ/198 kcal
Maščobe 0 g
od tega nasičene maščobne kisline 0 g
Ogljikovi hidrati 2 g
od tega sladkorji 2 g
vlaknine 95g
Beljakovine 0 g
Sol 0 g