Geo Sjemenke Mungo graha za klijanje - Organske u vrečici od  90g
<
>

Sveži zeleni zalogaj energije iz lastne kuhinje!

Kalčki mungovega fižola ali zelene soje veljajo za ene najbolj priljubljenih kalčkov. Izjemno hrustljavi in polni vode so idealen dodatek jedem azijske kuhinje, pa tudi mnogim drugim jedem, ter se lahko uživajo samostojno kot prigrizek, bogat z vlakninami.

Enostavni so za vzgojo, brez posebnih pripomočkov – potrebujete le kalilnik, vodo in malo potrpljenja. Semena namočite 10 ur, nato jih enakomerno razporedite v kalilnik in sperete 2–3-krat dnevno. V 3 dneh boste uživali sveže, živahne kalčke!

Semena niso želatinasta, kaliti jih je mogoče skozi vse leto in prihajajo iz nadzorovane ekološke pridelave.

Uživajte v domačih kalčkih – zdravo, preprosto in naravno, vsak dan v letu!

Sestavine:

semena mungovega fižola* (Phaseolus mungo)
*iz ekološke pridelave

Opozorilo:

Lahko vsebuje žita, ki vsebujejo gluten, sojo in gorčico.

Navodila za kaljenje:

Namočite semena približno 10 ur in odstranite poškodovana semena. Sperite semena z vodo in jih razporedite v kalilnik, kot je prikazano v tabeli. Če uporabljate kalilnik s pladnji, semena enakomerno razporedite po površini. Ta vrsta semen uspeva v vseh vrstah kalilnikov.

Vedno zalivajte semena 2–3-krat dnevno, dokler popolnoma ne vzklijejo (glejte tabelo). Dobljene kalčke hranite v hladilniku, kjer bodo še naprej rasli nekaj dni. Pred uživanjem kalčke sperite enako kot solato. Semena niso želatinasta.

Čas kaljenja: 3 dni. Kaliti jih je mogoče skozi vse leto.

Pogoji shranjevanja:

Hraniti na suhem in hladnem mestu.

Porabiti do konca / LOT številka:

Natisnjeno na embalaži.

Proizvajalec:

Bavicchi S.p.A., Via della Valtiera 293, Perugia 06135, Italija

Distributer:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvaška

Poreklo: Italija