Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Mungo fižol - majhna in močna hranljiva bomba!

Mungo fižol - majhna in močna hranljiva bomba!

Zelen čudež

Spoznajte se s pestrimi načini na katere lahko vključite mungo fižol v svojo prehrano in odkrijte, zakaj je ta majhni, zeleni fižol postal dragocena sestavina v številnih kuhinjah sveta. 

Čeprav morda ni toliko znan v naših krajih, mungo fižol je ena najbolj hranljivih stročnic, ki jo lahko vključite v svojo prehrano.  Z rednim uživanjem tega majhnega, zelenega fižola vam lahko da občutek lahkosti in vitalnosti. Se hitrejše kuha kot navaden fižol, vsebuje nizko kalorijsko vrednost, vendar je izjemno bogat z antioksidanti, beljakovinami in vlakninami. Se tradicionalno uporablja v Indiji in na Kitajskem v obliki juh, enolončnic, tudi celo sladic. Najpogosteje se uporablja v poletnih juhah, ker se verjame, da pomaga pri hlajenju telesa. 

Blagodejno delovanje mungo fižola

Mungo fižol ima izjemne hranljive in razstrupljalne vsebine. Čisti jetra, žolčni mehur in žilni sistem nakopičenih toksinov, vključno s težkimi kovinami. Izboljšuje prebavo, hrani zdravje srca in uravnava telesno težo, tako da preprečuje vzdrževanje vode v telesu. Redno uživanje mungo fižola daje občutek lahkosti in energije, njegova hranilna vrednost pa je impresivna – vsebuje kar 42 % železa, 13 % kalija in 65 % magnezija glede na dnevne potrebe.

Kako vključiti mungo fižol v prehrano?

Z vključevanjem fižola mungo v prehrano lahko izboljšate prehranske navade in zagotovite raznolikosti na krožniku. Tukaj je nekaj odličnih načinov, da vključite prav to živilo v svojo prehrano: 

  • Juhe in enolončnice: Mungo fižol v juhah in enolončnicah daje bogat okus in teksturo jedi. Mungo fižol se hitro kuha, ter se lahko doda prosti koncu kuhanja, da se shranjuje njegova hrustljavost. 
  • Solate: Kuhan mungo fižol v solati je odličen za dodatno količino beljakovin in vlaknin. Mungo fižol bo vašo solato naredil bolj hranljivo in zadovoljujočo.
  • Pire:  Mungo fižol je lahko odličen za pripravljanje okusnega pireja. Z oljčnim oljem, česnom in limoninim sokom postaja bolj kremast in bogat pire ali celo namaz. 
  • Ocvrti mungo fižol: V zmesi iz moke in začimb bo mungo fižol postal prav prigrizek ali priloga zjato rjave barve. 
  • Sladice in torte:  Mungo fižol vam lahko dobro pride kot nadomestek moke v številnih sladkih receptih. Pripravljanje sladic, browniejev ali palačink s pomočjo mungo fižola postaja dodatno hranljivo. 

V primeru, da nimate idej, kako pripraviti te odlično živilo, je tukaj nekaj predlogov za vas: 

Z vključevanjem mungo fižola v različne recepte, lahko posodobite svojo prehrano in raziščete nove okuse in teksture v svoji kuhinji. Vključite mungo fižol v svojo prehrano in odkrijte vse čare te majhne in zelo hranljive bombe!

Vse recepte in novice iz naše Tovarne Zdrave Hrane izvedite, ko se naročite na Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.