Poletna je zelo okusna in hranljiva oblika koruze, ki jo lahko postrežete kot prilogo ob poleg vsaki jedi. Polento lahko uporabite kot moko in pripravite iz nje hrustljavo in okusno pico, odlične priloge in zdrave večere.
Kako? Tako da skuhate teh 3 receptov!
Polenta za zajtrk

Sestavine:
Postopek:
- Polento skuhajte po navodilih proizvajalca in skuhajte jo večer prej, da se čim več ohladi in strdi.
- polento od dne prej narežite na rezine, prav tako kot kruh in mažite z vašim najljubšim pekmezom. Hranljive pekmeze brez glutena preverite tukaj.
Grizljanje polente

Sestavine:
Postopek:
- Skuhajte polento v slani vodi 5-7 minut, na koncu dodajte ghee maslo da se raztali, poletno zlijte v pekač namazan z oljčnim oljem.
- Ko se polenta ohladi, zrežite na trikotnike ali trakove, premažite z oljčnim oljem in posujte z zeliščem in parmezanom ter vse skupaj zapečite na 250°C okoli 15 minut.
Večerni snack za ekipo
Potrebne sestavine:
Postopek:
- V vrelo, slano vodo dajte polent in mešajte, dokler se ne skuha in zgosti.
- Odstavite z ognja ter dodajte maslo in špinačo v podmazan pekač. Ko se vse strdi in ohladi, režite kocke.
- Paradižnik in papriko narežite na sitne kocke in posujte po polenti in posolite. Postrezite kot finger food sendviče.
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.