DomovReceptiFava pire kot super nadomestek mesu
Glavna jed

Fava pire kot super nadomestek mesu

Fava pire kot super nadomestek mesu
Vsi recepti
17. avgust 2015.

Rumena leča je majhni član družine stročnic. Je idealna kot dodatek žitu, ki jim se odlično hranilno poda, ter jedem iz zelenjave, čigav okus prežema. Rumena leča se kratko kuha ter se odlično ujema z začimbami, kot je kurkuma. Treba jo je kuhati 20 minut, zdaj pa jo boste spoznali v obliki fave. 

Fava pire je zelo zdrava alternativa mesu, polna beljakovin, odlična za vegetarijance. Lahko se uživa kot predjed ali kot dodatek h glavni jedi, številni pa kažejo, da se najboljše ujema z ribo. Fava je, namreč, prava tradicionalna grška priloga. 

Gre za kratek seznam živil, svojo favo pa lahko naredite na naslednji način. 

fava pire

Priprava: 

  1. Najprej operite lečo, potem pa v skledo dajte lečo in 2 glavi grobo sesekljane čebule
  2. Prelijte z 250 ml vode. Kuhajte, dokler se leča ne razpade, po 40 minutah ter na koncu kuhanja odcedite. Dodajte druge sestavine ter vse skupaj zmešajte v namiznem mešalniku. 

Ali imate rada zeleno lečo? Iz nje naredite hranljiv namaz. Recept preberite v članku Lečina pašteta - namaz poln beljakovin in vlaknin

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in izvedite, kaj je novega v svetu prehrane s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi pridobite 10% popusta na prvo naročilo!