DomovReceptiHrustljav tofu s poletno zelenjavo bo premagal visoke temperature
Glavna jed

Hrustljav tofu s poletno zelenjavo bo premagal visoke temperature

Hrustljav tofu s poletno zelenjavo bo premagal visoke temperature
Vsi recepti
06. julij 2020.

Bogat z beljakovinami in pomembnimi mikrohranili, tofu je živilo, ki ga morate vključiti v svoje jedilnike. Še več, če se dobro bori z visokimi temperaturami, zaradi katerih nam ni mar stati za štedilnikom. 

Popolno hrustljav tofu lahko dosežete zelo lahko. Pred praženjem morate stisniti tofu, da bi odstranili odvečne tekočine iz njega, Morda niste vedeli za ta korak, morda pa ga preprosto preskočite v naglici, da bi bil obrok čim prej pripravljen. Tofu, ki vsebuje vlago, nikoli ne more postati zlato rjav in hrustljav.

Enkrat ko ste s tem opravili, ste pripravljeni za zdravo kuhanje!

Obrok poln beljakovin z veliko barvite poletne zelenjave bo osvojil tudi tiste najmlajše in tiste, ki niso vegani in ljubitelji veganskih jedi. Verjemite nam! 

Postopek: 

  1. Dajte kuhat riž po želji po navodilih z embalaže. 
  2. Na oljčnem olju prepražite sesekljano čebulo in potem ji dodajte sesekljano papriko in paradižnik, ter nekaj trenutkov pražite na zmernem ognju. Ko so nekoliko omehčali dodajte narezane bučke, začinite in premešajte. Pokrijte in pustite da se kuha na zmernem ognju najmanj 20 minut. Zelenjava je končana, ko je omehčala in voda je iz njega izhlapela. 
  3. Tofu vzemite ven iz pečice in dajte na desko ter pokrijte z nečim težkim, da iz njega, da iz njega izteče čim več tekočine. Dobro ga obrišite s papirnato brisačo in narežite na kocke. V tamari dajte marinirane kocke tofuja ter pražite na olju z vseh stran. Ko so kosi tofuja pozlatili, vzemite na papir (da vpije olje)
  4. Servirajte riž in zelenjavo ali lahko premešate ter s strani položite tofu in s tofujem svežo zelenjavo. 

Prijavite se na naš novi Novičnik in izvedite kaj je novega v svetu zdrave prehrane. S prijavo pridobite 10% na prvo naročilo. 

Lahko vas zanima tudi...