DomovReceptiJedi na žlicoCmoki in spomladanska juha, naj se doma dobro kuha!
Prigrizek - Slana jed

Cmoki in spomladanska juha, naj se doma dobro kuha!

Spomladanska juha s cmoki
Vsi recepti
30. april 2025.

Ta pisana juha slavi okuse spomladi na krožniku. Kombinacija mlade čebule, sladkega korenja, hrustljave kolerabe in svežega brokolija poskrbi za lahek, a hranljiv obrok, idealen za prehodno obdobje, ko se nam zahoče nekaj toplega, a osvežilnega.

Začinjena je s himalajsko soljo, črnim poprom in ščepcem kurkume za toplo aromo in zlati odtenek dobi juha posebno teksturo zahvaljujoč mehkim pirinim cmokom.

Cmoki so pripravljeni z oljčnim oljem in jajcem, kar jim daje nežno, a sočno teksturo, ki se odlično poda k bogati juhi in neustavljivo spominjajo na tiste, ki so jih pripravljale naše babice.

Topla in dišeča – ta juha je prava spomladanska fantazija na krožniku.

Priprava

  1. Na oljčnem olju prepražite čebulo, kolerabo in na majhne kocke narezano korenje.
  2. Ko se zelenjava zmehča, jo posolite, popoprajte in dodajte kurkumo ter zalijte z litrom vode ali zelenjavne osnove.
  3. Kuhajte približno 10 minut in nato dodajte brokoli.
  4. Cmoke pripravite tako, da vse sestavine zmešate z vilico in jih nato z žlico polagate v juho.
  5. Kuhajte še nekaj minut, da cmoki priplavajo na površje in postrezite.

Proljetna juha

Za še več receptov, idej in izdelkov se naročite na naš Novičnik in prejmite 10% popust na prvo naročilo!

Kuharica prinaša sveže in okusne recepte, in vedno sprejema nove oboževalce! 

Prelistaj brezplačno kuharico