DomovReceptiKrompirjeve pole z nenavadnim, zdravim polnjenjem
Glavna jed

Krompirjeve pole z nenavadnim, zdravim polnjenjem

Krompirjeve pole z nenavadnim, zdravim polnjenjem
Vsi recepti
17. januar 2016.

Pole, oziroma polovice krompirja so stara jed, ki jo je vsak vsaj enkrat poskusil. Pole iz krompirja so jed, ki je okusno v vsakem času leta. 

Krompir je živilo, dostopno v vsakem letnem času, toplotno je obdelano, ni za zanemariti tudi njegova hranilna vrednost, saj vemo, da je ta zelenjava vreden vir energije in ogljikovih hidratov. Krompirjeve pole lahko pečete tudi s skorjo, če je prej zelo dobro operete s krtačko in če pa ste prepričani, da je krompir zdrav in da nima veliko poškodb po sebi, ta pečena skorja je tudi lahko zelo okusna in hrustljava, vendar mi vam ne želimo dati recept za navadne krompirjeve pole, temveč jih obogatiti z odličnim namazom, ki bo izboljšala okus cele jedi. 

Postopek: 

  1. Najprej očistite krompir in ga dajte na pol ter naredite klasične pole, oziroma pecite krompir 45 minut, da dobite svoje pole. Krompirje dajte ven in pustite, da se malo ohladijo, potem pa z žlico dajte ven sredino pole krompirja. 
  2. Vse sestavine dajte v namizni mešalnik in mešajte, dokler ne dobite kompaktne in gladke zmesi, To zmes , oziroma namaz, dajte v prazno sredino krompirja in postrezite. 

Prijavite se na naš Novičnik in izvedite kaj je novega v svetu zdrave hrane s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...