DomovReceptiNajbolj preprosta omaka iz rdeče leče
Glavna jed

Najbolj preprosta omaka iz rdeče leče

Najbolj preprosta omaka iz rdeče leče
Vsi recepti
27. avgust 2017.

Pripravite najbolj preprosto omako iz rdeče leče po današnjem receptu! Leča se odlično ujema s paradižnikom, čebulo, česnom, oljčnim oljem ter ovčjim in kozjim sirom. 

Lahko jo postrežete kot glavno jed v obliki enolončnice ali juhe, kot prilogo, na solato, kot namaz, ali, kot v tem primeru, v obliko omak. Prav zato jo tako obožujemo!

Za razliko od nekih vrst stročnice, kot so soja, arašidi in čičerike, ima leča malo maščob. Vsebuje bistvene količine vitaminov in mineralov. Je odličen vir tiamina, vitamina B6, fosforja, magnezija, železa in cinka. Je dober vir riboflavina in niacina, in zmeren vir folatov in kalcija. 

Tole je osnovi recept za lečno omako, ki se lahko porablja za testenine, polnjeno lazanjo ali cannellone, tako pa je preprost, da se lahko zgodi, da se najde celo 7-krat na teden  na jedilniku. 

Omaka iz rdeče leče - recept

Postopek: 

  1. Skuhajte lečo v vodi in odcedite ter preložite v drugo skledo in zmečkajte ter pražite 5 minut. 
  2. Dodajte sesekljano čebulo, sesekljano svežo papriko in česen v prahu ter nadaljujte pražiti še 5 minut.
  3. Dodajte nekoliko vode in na koncu dodajte še paradižnikovo omako, papriko v prahu, curry ter dodajte sol in poper in kuhajte še 10 minut.

*Namesto rdeče leče lahko uporabite tudi druge veste leče, toda takrat prilagodite čas kuhanja, oziroma dodajanja drugih sestavin in pazite, da se druge sestavine ne skuhajo preveč – S to okusno omako vam priporočamo zdrave testenine, ki jih lahko kupite v Tovarni Zdrave Hrane. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...