Poletje nam vsake sezone servira odlične sadeže narave. Številno sadje in zelenjava, ki se na tržnicah ali v trgovinah lahko najdejo v času najbolj toplega poletnega časa je treba izkoristiti do poslednjega dana poletja in do prvih sadežev jeseni.
Brez veliko težav in z veliko različnih okusnih sestavin se poslujte od poletja in uživajte v receptih, ki so zelo zdravi in zelo okusni.
POLNJENI PARADIŽNIK

Potrebne sestavine:
- 4 paradižnika (razrezanih na pol)
- 2 žlici kvinoje (najprej skuhajte)
- 1/4 skodelice naribanega parmezana
- 1 žlička origana
- Na vrh žličke sol
- Malo popra
- 4 žličke oljčnega olja
Priprava:
- Pečico ogrejte na 220 stopinj.
- Na pekač, peki papir dajte paradižnik, prepolovljen na pol in ga rahlo izglobite (ne morate dati ven meso)
- Na vrh jih potresite s parmezanom, origanom in začimbami.
- Na koncu nakapajte olje in dajte peč za 15 minut.
LUBENICA NA SOLATO

Potrebne sestavine:
- Sesekljana sveža lubenica brez koščic (sami prilagodite sebi)
- Sesekljan feta sir (sami prilagodite sebi)
- Nekaj listkov sveže mete drobno sesekljane
- Ščepec sveže bazilike
- Iztisnjen sok 1 limete (lahko gre tudi limona)
- Žlička izvlečka deviškega oljčnega olja
Priprava:
- Vse sestavine zmešajte v eni skledi.
Lahko postrežete kot osvežilno solato z glavno jedjo ali samostalno kot malico.
MALINOVA RULADA

Potrebne sestavine:
Priprava:
- Mehke datlje in rožič dajte v mešalnik in mešajte dokler ne dobite kompaktno zmes.
- Zmes potem dajte na peki papir in še en kos peki papirja na zmes ter zvijete rulado.
- Zgornji papir odstranite, dodajte maline (v koščkih in malo stisnite) ter zvijte rulado.
- Rulado ohladite vsaj eno uro pred serviranjem.
NAMAZ/ PRELIV IZ KUMARIC

Potrebne sestavine:
- 1 kumarica
- 2 jušni žlici pustnega sira
- 1/2 čajni žlici himalajske soli
- 1 jušna žlica milerama (smetane)
- 1 strok česna
Priprava:
- Na najbolj drobni strgalnik naribajte kumarico.
- Posolite in pustite nekaj minut da izpusti tekočino.
- Dodajte ji strt česen.
- Vse zmešajte s sirom in mileramom (kislo smetano), dokler ne dobite fino kremno strukturo.
*Če želite različico s še manj kalorij, pustite tekočino iz kumaric ter dodajte samo pustni sir in izpustite mileram.
Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik! 
Foto: Unsplash