Poletje nam vsake sezone servira odlične sadeže narave. Številno sadje in zelenjava, ki se na tržnicah ali v trgovinah lahko najdejo v času najbolj toplega poletnega časa je treba izkoristiti do poslednjega dana poletja in do prvih sadežev jeseni. 
Brez veliko težav in z veliko različnih okusnih sestavin se poslujte od poletja in uživajte v receptih, ki so zelo zdravi in zelo okusni.
POLNJENI PARADIŽNIK

Potrebne sestavine: 
	- 4 paradižnika (razrezanih na pol)
 
	- 2 žlici kvinoje (najprej skuhajte)
 
	- 1/4 skodelice naribanega parmezana
 
	- 1 žlička origana
 
	- Na vrh žličke sol
 
	- Malo popra
 
	- 4 žličke oljčnega olja
 
Priprava: 
	- Pečico ogrejte na 220 stopinj. 
 
	- Na pekač, peki papir dajte paradižnik, prepolovljen na pol in ga rahlo izglobite (ne morate dati ven meso)
 
	- Na vrh jih potresite s parmezanom, origanom in začimbami. 
 
	- Na koncu nakapajte olje in dajte peč za 15  minut. 
 
LUBENICA NA SOLATO

Potrebne sestavine: 
	- Sesekljana sveža lubenica brez koščic (sami prilagodite sebi)
 
	- Sesekljan feta sir (sami prilagodite sebi)
 
	- Nekaj listkov sveže mete drobno sesekljane
 
	- Ščepec sveže bazilike
 
	- Iztisnjen sok 1 limete (lahko gre tudi limona)
 
	- Žlička izvlečka deviškega oljčnega olja
 
Priprava: 
	- Vse sestavine zmešajte v eni skledi.
 
Lahko postrežete kot osvežilno solato z glavno jedjo ali samostalno kot malico.
MALINOVA RULADA

Potrebne sestavine: 
Priprava:
	- Mehke datlje in rožič dajte v mešalnik in mešajte dokler ne dobite kompaktno zmes. 
 
	- Zmes potem dajte na peki papir in še en kos peki papirja na zmes ter zvijete rulado. 
 
	- Zgornji papir odstranite, dodajte maline (v koščkih in malo stisnite) ter zvijte rulado.
 
	- Rulado ohladite vsaj eno uro pred serviranjem. 
 
NAMAZ/ PRELIV IZ KUMARIC

Potrebne sestavine: 
	- 1 kumarica
 
	- 2 jušni žlici pustnega sira
 
	- 1/2 čajni žlici himalajske soli
 
	- 1 jušna žlica milerama (smetane)
 
	- 1 strok česna
 
Priprava: 
	- Na najbolj drobni strgalnik naribajte kumarico.
 
	- Posolite in pustite nekaj minut da izpusti tekočino. 
 
	- Dodajte ji strt česen. 
 
	- Vse zmešajte s sirom in mileramom (kislo smetano), dokler ne dobite fino kremno strukturo. 
 
*Če želite različico s še manj kalorij, pustite tekočino iz kumaric ter dodajte samo pustni sir in izpustite mileram.
Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik! 
Foto: Unsplash