Kratka pavza za boljšo nakupovalno izkušnjo
V sredo 17. 9. med 9. in 14. uro spletna trgovina ne bo dostopna zaradi načrtovane tehnične nadgradnje. Veselimo se tvojega ponovnega obiska – čakajo te priljubljeni izdelki in še boljše nakupovanje!
DomovReceptiOdlična solata iz rdeče pese in feta sira

Odlična solata iz rdeče pese in feta sira

Odlična solata iz rdeče pese in feta sira
Vsi recepti
22. oktober 2017.

Temno rdečo barvo rdeča pesa ima zaradi skupine rdečih pigmentov, ki se imenujejo betacianini. Te so snovi močni antioksidanti, ki pomagajo preprečiti številne degenerativne bolezni, zato ni nenavadno, da novejše raziskave povezujejo blagodejni učinek pese na zdravje, prav z rdečimi rastlinskimi pigmenti. Ja.. skrivnost zdravja je v njeni barvi, vendar ta super zelenjava ima še veliko prednosti. 

Po ayurvedi je rdeča pesa živilo, ki ima grelne lastnost, zaradi tega je idealna hrana tudi pozimi. Rdeča pesa je enkratna, zaradi visoke vsebnosti proti rakavih snovi in karatenoidov. Čeprav količina železa, ki jo vsebuje rdeča pesa, ni zelo visoka, je njegova kakovost izjemna. Železo iz rdeče pese je močno sredstvo za čiščenje telesa toksinov in za izgradnjo krvi. Prav je zaradi tega učinkovita pri zdravljenju mnogih bolezni, povzročenih s toksini. 

Postopek: 

  1. Rdečo peso olupite in narežite na koščke. 
  2. Na pekač za peko dajte peki papir, rahlo dodajte sol poper n poškropite z oljčnim oljem. Pecite v segreti pečici na 200°C približno 15 minut, feta sir, pa, sesekljajte na manjše koščke. 
  3. Peteršiljev list narežite na grobo. 
  4. Na krožnik dajte pečeno rdečo peso, posolite, popoprate, potresite s kocki sira ter peteršiljevim listom ter obilno zalijte s kakovostnim oljčnim oljem. Začinite za konec z limoninim sokom. 

Prijavite se  na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...