DomovReceptiRecepti za kruhKruh iz mandljeve moke -kruh poln vlaknin

Kruh iz mandljeve moke -kruh poln vlaknin

Kruh iz mandljeve moke -kruh poln vlaknin
Vsi recepti
05. maj 2016.


Jejte več vlaknin. Verjetno ste to že prej slišali. Ali znate, zakaj so vlaknine tako dobre za vaše zdravje?

Prispevajo k normalnem delovanju čreva, zmanjšajo holesterol v krvi ter pomagajo v nadzoru sladkorja v krvi. Najboljši vir vlaknin so žita, sadje, zelenjava, stročnice ter semena in oreščki.

Eno živilo, ki sodi med živila z visoko vsebnostjo vlaknin, je tudi mandelj, oziroma mandljeva moka. Mandljeva moka je polna vlaknin in beljakovin, v njemu ostanejo vse hranljive sestavine kot v mandljevem jedrcu, razen tistih, ki se razgradijo v olju. 

Največja prednost mandljeve moke pa je tole: brez težave bo nadomestilo pšenično moko, je pa  veliko več hranljivo. To dejstvo bomo dokazali z naslednjim receptom, skozi zdrav kruh poln vlaknin in beljakovin. 

Kruh iz mandljeve moke - poln beljakovin in vlaknin

Priprava: 

  1. Pečico segrejte na 180°C.
  2. Najprej premešajte suhe sestavine ter dodajte mokre. Če bi zmes bila preveč gosta, dodajte še nekoliko vode. 
  3. V premazan pekač (najboljše s kokosovim oljem) vlijte zmes in pecite 35-40 minut. 

Ne morate kruh vreči iz vašega jedilnika. Prav nasprotno, klasičnim pekovskim izdelkom le najdite domače nadomestke, ki jih lahko pripravite sami s pomočjo zdravih in dobrih živil. Mi smo jih poskusili veliko in zato najdite vsaj eden recept zase: 

Za še več odličnih in zdravih receptov, se prijavite na naš novičnik!