DomovReceptiSlano in slastnoGalette s paradižnikom in baziliko – nekaj zdravega med pizzo in pito
Glavna jed

Galette s paradižnikom in baziliko – nekaj zdravega med pizzo in pito

Galette s paradižnikom in baziliko na rjavem papirju.
Vsi recepti
23. maj 2023.

Imate radi pite? Da!

In pizzo? Seveda!

Kaj pa kakšno nenavadno in okusno kombinacijo tega? Galette je rustikalna francoska sladica, pri kateri je nadev dan na razvaljano testo, prekrivajo pa se le njegovi robovi, zaradi čessar ima po peki nekoliko rustikalen videz. Delajo se iz vseh vrst sadja, vendar je Foodoris naredila odlično zelenjavno različico, v katero smo se zaljubili. Tokrat sadje uživajte sveže, med tem ko pripravljate galette s baziliko in paradižnikom!

Najbolj enostavno je Galette je pravzaprav pita brez modela. Ima čudovite neravne robove in je popolnoma rustikalna. Eden najpreprostejših pekovskih izdelkov, ki je pečen v samo 40 minutah.

Postopek:

  1. Pečico segrejte na 200 °C.
  2. V multipraktik dajte moko in sol ter mešajte nekaj sekund. Dodajte olje in mešajte, dokler ne dobite drobljive teksture, dodajte ledeno mrzlo vodo in mešajte še nekaj trenutkov, dokler se vse ne poveže. Nastalo testo prestavite v plastično folijo, oblikujte v disk in zavijete ter postavire v hladilnik za 10–15 minut, da se malo strdi.
  3. Medtem naredite namaz iz bazilike. Vse sestavine dajte v multipraktik/sekljalnik / mešalnik in mešajte, dokler ne nastane gost, kremast namaz. Po potrebi dodajte še olje ali malo vode. Paradižnik narežite.
  4. Rahlo ohlajeno testo na papirju za peko razvaljajte v krog (pomagajte si tako, da na testo položite še en list papirja). Premažite s pripravljenim namazom (robove pustite prazne) in razporedite paradižnik.
  5. Robove zavijte navznoter in potresite s sezamom (neobvezno). Dajte v ogreto pečico za 40 minut.

NOVIČNIK je tukaj! 

Zanima vas lahko tudi...