DomovReceptiSlano in slastnoPolpete iz rdeče leče na avokadovem toastu
Glavna jed

Polpete iz rdeče leče na avokadovem toastu

Polpete iz rdeče leče na avokadovem toastu
Vsi recepti
16. september 2020.

Priprava polpet je hitra in enostavna, lahko pa se postreže z zajtrkom, za večerjo, malico ali predjed, s solato, zelenjavo ali v pekovskih izdelkih. 

Danes imamo različico ki bi bila najboljši zajtrk. Avokado toast in polpete iz leče so popoln zdravi booster v zgodnje jutranje ure, vendar tudi vrhunski obrok skozi dneva. 

Avokado, ena izmed (hranilno najbogatejših) tropskih sadežev, je izjemno zdravo živilo, ki bo vaš obrok obogatel z zdravimi maščobami. Razen tega, je avokado poln kalija in magnezija, dveh hranil, ki pomagata zniževati krvni pritisk. Toast z dodatkom avokada je eden gurmanskih hitov, zato ga postrezite z drugim gastro hitom - polpeti iz leče. 

Dobili boste fotogenično, okusno in zdravo jed. Ali gre lahko boljše?

Priprava: 

  1. Lečo sperite in skuhajte v neslani vodi, odcedite jo in pustite, da se ohladi. 
  2. Dajte lečo v namizni mešalnik s čebulo, česnom in začimbami, potem dodajte moko in peteršilj. 
  3. Z rokami oblikujte polpete (po potrebi namastite roke, da se ne lepijo) in prepecite na ponvi 2- 3 min z vsake strani. 
  4. Avokado olupite, narežite in dajte na prepečeni rženi kruh, zmečkajte ga z vilico, posolite in popoprajte ter začinite z limoninem sokom. 
  5. Po želji n avokado dajte mešanico zelene solate in rdečega radiča ter na to dajte polpete.

Za še več okusnih in zdravih receptov, se prijavite na naš NOVIČNIK!