Uporabniška podpora
Omaka Bolognese je znana mesna omaka za testenine, ki izvira iz romantičnega italijanskega mesta – Bologne.
Romantika v tem receptu postane še večja, ker opustimo meso in dodamo zdrav tofu, t.i. sojin sir.
Omaka Bolognese se tradicionalno uporablja za testenine, kot so “tagliatelle” ali “fettuccine”, in je ena od dveh omak, ki se uporabljajo za pripravo lazanj. Nekoliko bomo vmešali svoje prste in uporabili polnozrnate testenine, da bo celotna zgodba še bolj superzdrava in okusna!
Zakaj sploh zamenjati meso s tofujem?
Kar se tiče hranil, je tofu zelo dragoceno živilo. V veganski prehrani je pomemben vir beljakovin.
Sto gramov tofuja namreč vsebuje približno 150 kalorij, ima popoln aminokislinski profil in ima, odvisno od proizvajalca, od 10 do 20 g beljakovin. Ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov z nekoliko večjim deležem nenasičenih maščobnih kislin.
Zahvaljujoč živilom, kot je tofu, smo se zelo oddaljili od tradicije, zato lahko rečemo, da je bolonjska omaka postala nekakšna osnova za kulinarično ustvarjanje v mnogih različicah.
Postopek:
Bruna iz bloga YumYum je to odlično skuhala!
Če želite izvedeti za vsak novi recept na naši spletni strani, se prijavite na Novičnik.
Kako pa vi naredite bolonjsko omako? Imate kakšno simpatično zdravo različico, kot je Tofugnese? Pišite nam!
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: