DomovReceptiŠpargljeva juha bogata s kalijem
Glavna jed

Špargljeva juha bogata s kalijem

Špargljeva juha bogata s kalijem
Vsi recepti
14. april 2017.

Ste za en okusni obrok ki kliče pomlad?

Šparglji so prva asociacija na april in maj, popolne so v različnih oblikah, in jih morate poskusiti v obliki krem juhe. Zakaj? Ker je ta zelenjava polna vlaknin ter vsebuje vitamine A,K, B, E in E, folno kislino, železo, baker,vlaknine, mangan, kalijem kolin, cink, magnezij in selen. S celo 114% priporočene dnevne količine vitamina K, ki se nahaja v šparglju, ki je bistven za sintezo osteokalcina- beljakovine, ki krepi kosti, in glutation, ena najbolj raziskanih antioksidantov - se nahaja prav v tem spomladanskem živilu. Namreč, prav je ta antioksidant bistven za splošno zdravje, obnovitev imunskih celic in en najmočnejših sredstev za čiščenje telesa. 

Ko se vse upošteva, je jasno zakaj so šparglji tako cenjeni in zakaj jih morate poskusiti v kremni juhi. 

Priprava: 

  1. V loncu v vodi skuhajte krompir, šparglje in zeleno. 
  2. Ko prekuha, zmanjšajte ogenj, pokrijte in kuhajte, dokler zelenjava ne omehča, okoli 15 minut. 
  3. Vmešajte ghee maslo, v majhni skledi za vmešajte skupaj moko in mleko. 
  4. Rahlo dodajte zmes z nenehnim mešanjem ter povečajte ogenj na štedilniku in kuhajte še 5 minut dokler se popolnoma ne zgosti. 
  5. Popestrite in postrezite. 

Obožujete juhe? Imamo veliko receptov za odlične juhe: 

Za dodatne zdrave recepte in nasvete, se prijavite na naš novičnik