DomovReceptiTabbouleh solata - zdrava solata in Libanona, ki jo morate poskusiti

Tabbouleh solata - zdrava solata in Libanona, ki jo morate poskusiti

Tabbouleh solata - zdrava solata in Libanona, ki jo morate poskusiti
Vsi recepti
08. marec 2016.

Najbolj znana arapska vegetarijanska jed se imenuje Tabbouleh in je originalno to solata iz svežega peteršilja in bulgurja. Sčasoma se je ta solata spremenila v solato ki se najpogostejše pripravlja z paradižnikom, drobno sekljanim peteršiljem, metom in bulgurjom, popestreno z oljčnim oljem, limoninem sokom in soljo. 

Ta solata je odlična izbora za večerjo in zelo dobra in hranljiva malica. Zakaj? Zaradi bulgurja!

Bulgur je napol skuhana, osšena, zdrobljena pšenica. Ni le odličen vir vlaknin, tevčev je bogat s kalijem, B vitamini in vsebuje tudi železo. Čeprav je hranljivo, to žito vsebuje malo maščobe in kalorij. Je izjemno blagodejno za prebavni sistem in pomaga tudi pri zaprtju, divertikuloze debelega črevesja, srčnih boleznih in raku. 

Priprava: 

  1. Bulgur popestrite s ščepcem soli ter prelijete s skodelico vroče vode, pokrijte in pustite 20-30 minut, dokler ne nabrekne in omehča. Prestavite ga v cedilo in z rahlim pritiskom iztisnemo odvečno tekočino. 
  2. Bulgur prestavite v večjo skledo in dodajte mu druge sestavine ter po okusu popestrite z nekoliko soli in popra. 

To solato pogosto pripravijo z nekatero, "močnejšo" solat, tako da lahko v recept vključite tudi matovilec, rukolo ali  radič.

Za še več zdravih receptov, se prijavite na naš novičnik!