Te zdrave omake, ki so hkrati nizko kalorične bodo spremenile vaš pogled na pogosto "diskriminirano" zdravo hrano ter zdrave omake. Prelijte jih po rižu, ali mesu, dodajte jih z prigrizkom, obogatite tofu, seitan ali ribo.
Jogurtova omaka
Sestavine:
- 1/2 kozarca navadnega jogurta
- 1 limona
- Drobnjak
- Žlička oljčnega olja
Postopek:
- Premešajte vse omenjene sestavine. Postrezite z rižem ali kot solatni preliv.

Omaka iz kumaric in jogurta
Sestavine:
- 3 kozarca polno maščobnega jogurta
- kumarica
- strok česna
- himalajska sol
Postopek:
- Sesekljajte kumarico in česen in premešajte z jogurtom, dodajte ščepec soli. Omako postrezite hladno s kuhano ali presno zelenjavo.
Salsa verde - zelena omaka z ribo
Sestavine:
Postopek:
- Poskrbite, da nabavite svež peteršilj za to omako - le takšen bo pravega okusa. Peteršilj in česen dobro sesekljajte, da bi se pozneje lahko omaka lažje razporedila po jedi. Ta tradicionalna omaka je odličen dodatek jedem z ribo.

Omaka iz avokada z meto
Sestavine:
- 1/2 olupljenega in očiščenega avokada
- Iztisnjen sok pol limete
- 2-3 osvežilnih listkov mete, sesekljanih na koščke
- 2 žlici oljčnega olja
- Ščepec himalajske soli
- Svež črni poper
Postopek:
- Dobro zmečkajte avokado z žlico, dokler ne dobite kašice. Premešajte tudi druge sestavine do enolične zmesi. To omako lahko uporabite za solate, zelenjavo, ribo...

Zdrave gobe
Sestavine:
Postopek:
- Na segreti ponev dodajte shiitaki gobe na rezine, zmanjšajte ogenj in pustite da se dušijo, dokler ne pustijo svoj sok.
- Ko se gobe zdušijo, dodajte ovseno smetano za kuhanje in začimbe (bazilika, koper) in kurkumo ter po potrebi dajte malo soli. Pustite da se kuhajo 3-4 minute potem omaki dodajte riž, testenine, pire krompir ali seitan, tofu, piščanca.

Himalajsko sol in kokosovo olje, ki se uporabljajo v tem receptom kupite v Tovarni Zdrave Hrane!
Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!
Ob prijavi na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.
Zanima vas lahko tudi...