DomovReceptiZdrave sladiceBananin kruh brez glutena - zdrav recept, pripravljen v hipu!

Bananin kruh brez glutena - zdrav recept, pripravljen v hipu!

Rezina bananinega kruga brez glutena na krožniku
Vsi recepti
29. oktober 2024.

Ostalo vam je nekaj (pre)zrelih banan, smutijev pa ste se že naveličali? Imamo rešitev! Pripravite najbolj sočen in okusen bananin kruh – brez glutena!

(Pre)zrele banane so superjunaki v zdravi kuhinji – še posebej, ko gre za pripravo okusnih sladic. Poleg tega, da jih lahko uporabite za pripravo bananinih mafinov, bananinih palačink, sočnih piškotov in tort, ovsenih kaš, smutijev ali celo bananinega sladoleda, vam danes prinašamo hiter in preprost recept za bananin kruh.

Sočen in aromatičen bananin kruh brez glutena

Bananin kruh je že vrsto let na seznamu najbolj priljubljenih sladic na svetu. Navduši s preprostostjo priprave in sočnim, aromatičnim okusom. Primeren je kot zajtrk, prigrizek ali sladica.

Z vami delimo recept za preprosto in priljubljeno sladico v brezglutenski različici. Pšenično moko smo namreč nadomestili z odlično čičerikino moko Nutrigold, ki je bananinemu kruhu dala odlično teksturo in okus.

Na seznamu sestavin so mandlji, lahko pa uporabite orehe in lešnike! Za odličen okus in aromo bodo poskrbele čokoladne kapljice, odločili pa smo se, da vse skupaj začinimo še s cejlonskim cimetom in aromo vanilje.

Lahko ga postrežete z dodatki, kot so sladoled, stepena smetana, marmelada, čokoladni preliv ali slana karamela. Potrebovali boste še dve skledi, mešalnik in model za peko. Vsekakor poskusite in nam sporočite svoje vtise! 

Bananin kruh brez glutena – recept

Seznam sestavin je na vrhu strani na desni strani, postopek pa je v nadaljevanju.

Priprava:

  1. V skledi zmešamo suhe sestavine (moko, pecilni prašek, sol, cimet).
  2. V drugi posodi z metlico pripravite pretlačene banane, jajca, stopljeno kokosovo olje, javorjev sirup in aromo vanilje).
  3. Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo.
  4. Na koncu vmešamo še čokoladne kapljice.
  5. Zmes preložite v pekač za kruh, potresite z mandljevimi lističi in pecite pri temperaturi 180 stopinj približno 50 minut.

Uživajte!

banana kruh bez glutena

Ob brezplačni prijavi na Novičnik prejmite 10% popusta na prvo naročilo. 

Morda vas zanima tudi ...