DomovReceptiZdrave sladiceLinzerji - prava božična sladica v bolj zdravi različici
Prigrizek - Sladka jed

Linzerji - prava božična sladica v bolj zdravi različici

Linzerji - prava božična sladica v bolj zdravi različici
Vsi recepti
14. december 2023.

Linzerji so majhni, dobro poznani piškoti, ki so nepogrešljiv del vsake praznične mize, ne glede na to, ali gre za praznike, rojstne dneve, poroke ali druge priložnosti.

Krhko pecivo in marmelada se odlično ujemata in tvorita kombinacijo, ki se ji ne da upreti!

Najbolj priljubljeni piškoti, ki zaznamujejo vsak božič, so majhni in slastni, v različnih oblikah pa osvojijo predvsem mlajše člane družine.

Čeprav je priprava enostavna, je treba paziti, da se piškoti ne prepečejo, kar je precej odvisno tudi od oblike – klasične zvezdice s tankimi kraki prej dobijo pečen odtenek kot okrogle oblike.

Lepljeni drobljivi piškoti z marmelado so nepogrešljiv del praznične mize, zato letos svoje najdražje presenetite z nekoliko bolj zdravo različico!

linzeri

Katero marmelado izbrati za linške piškote?

Vsekakor je treba dati prednost marmeladam brez sladkorja in aditivov.

Borovničev džem s stevijo vsebuje samo naravni sladkor iz pravih borovnic. Nizkokaloričen džem je sladkan z naravnim sladilom ter je primeren za vegane in vegetarijance, linzerje pa bo spremenil v pravo poslastico.

Z namazom iz pomaranč in ingverja bodo vaši linzerji najbolj božična sladica vseh časov. Kombinacija, ki spominja na praznike, bo razveselila celo družino.

Priprava:

  1. Vse sestavine za testo zmešamo v eni skledi.
  2. Testo najprej razdrobite z rokami, nato pa ga gnetite, dokler ni gladko.
  3. Testo zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro v hladilniku
  4. Testo razvaljamo in s pomočjo modela (ali kozarca) izrežemo kroge (ali kakšne druge oblike), nato pa znotraj vsakega drugega kroga izrežemo zvezdico ali krog.
  5. Piškote pečemo na 180 stopinjah približno 12-15 minut.
  6. Pustimo, da se piškoti ohladijo, nato eno polovico namažemo z marmelado in pokrijemo, na koncu piškote potresemo z mletim eritritolom ali kakšnim drugim sladkorjem v prahu.

Kaj se vam zdi – boste poskusili to zdravo različico? 

Če želite preizkusiti še več odličnih božičnih receptov, je čas, da pokukate v naš brezplačni NOVIČNIK