DomovReceptiZdrave sladicePrava zelena eleganca v torti iz matche in pistacij
Prigrizek - Sladka jed

Prava zelena eleganca v torti iz matche in pistacij

Prava zelena eleganca v torti iz matche in pistacij
Vsi recepti
31. maj 2024.

Presna torta z matcho in pistacijami je okusna in zdrava poslastica, ki združuje oreščkaste note pistacij z blagimi, zemeljskimi notami matcha praha. Ta torta je popolna izbira za vse, ki želijo uživati v sladkem prigrizku brez slabe vesti, saj je narejena iz izjemno zdravih sestavin in ne zahteva peke. 

Matcha prah je bogat z antioksidanti, posebno s katehinom EGCG, ki pomaga V Boju proti prostim radikalom in podpira zdravje celic. vsebuje tudi l-teanin, aminokislino, ki prispeva k občutku sproščenosti in mentalne jasnosti, medtem ko kofein v matchi zagotavlja dolgotrajen in stabilen vir energije brez naglih padcev.

Pistacije so odličen vir zdravih maščob, beljakovin, vlaknin in raznih vitaminov in mineralov, vključno z vitaminom B6, tiaminom, fosforjem in bakrom. Te prispevajo k zdravju srca, pomagajo pri nadzoru telesne teže in podpirajo zdravje očes zaradi visoke vsebnosti luteina in zeaksantina. 

Presna torta uporablja oreščke in datlje za podlago, kar zagotavlja zdrave maščobe, vlaknine in naravne sladkorje. Oreščki, kot sta mandlji in indijski oreščki, prispevajo k zdravju srca in možganov, medtem ko datlji zagotavljajo energijo in številne minirale kot sta kalij in magnezij.

Pripravljanje presne torte z matcho in pistacijami je preprosta in hitra. Ne zahteva peke, kar pomeni da je idealne za poletne vroče dneve, ko ne želite segrevati kuhinje. Razen tega, se lahko pripravi vnaprej in hrani v hladilniku, zaradi česa je popolna za vnaprejšnje zabave ali družinska srečanja. Vse sestavine najdete v naši trgovini, postopek priprave pa je dovolj preprost tudi za začetnike v kuhinji.

Odkrijte čarobno kombinacijo matcha praha in neustavljivih pistacij s to osvežilno presno torto!

  1. Datlje očistite koščic ter jih namočite v topli vodi 10 minut, da se zmehčajo. 
  2. Potem vse sestavine za podlago dodajte v multipraktik in zmešajte za nekaj minut. 
  3. Pridobljeno zmes stisnite v moder premera 15-17 cm in dajte v hladilnik.
  4. Indijske oreščke prekuhajte 10 minut ter jih odcedite in sperite.
  5. V mešalnik dodajte vse sestavine za kremo in izdelajte do gladke teksture.
  6. Kremo prelijte po podlagi in dajte v zamrzovalnik nekaj ur ali čez noč.
  7. Torto vzemite iz zamrzovalnika 20 minut pred serviranjem.
  8. Okrasite z jagodami in mletimi pistacijami in postrezite.

Responsive YouTube Video Thumbnail

 

Naročite se na Novičnik in pridobite 10% popusta ob prvem naročilu!

Pistacija je vedno senzacija in odlična degustacija! 

Prelistaj kuharico