DomovReceptiZdrave sladiceBližajo se prazniki, saj vsa kuhinja diši na kuglof iz rožiča in jabolk
Prigrizek - Sladka jed

Bližajo se prazniki, saj vsa kuhinja diši na kuglof iz rožiča in jabolk

Bližajo se prazniki, saj vsa kuhinja diši na kuglof iz rožiča in jabolk
Vsi recepti
09. november 2021.

Rožič in jabolka. Ali obstajajo boljše sestavine da napovemo zimsko sezono in začetek praznikov?

Kuglof ali šarkelj najpogosteje vežemo za praznike in ker je jesen že v polnem zamahu, bi bilo dobro poskusiti kakpni je v kombinaciji s sezonskimi živili, kot so jabolka.

Jabolke bodo kuglofu dale posebno sočnost..in rožič? Mmm...ta bo zadišal celotno kuhinjo in dal sladici pravo sladko noto. Teh dneh imamo rad  zanimivi rožič, ki s svojim sladkim okusom pogosto nadomešča čokolado v različnih sladicah. 

Brezčasni kuglofi so vedno dobra ideja, in ta sočni iz rožiča in jabolka je en izmed dišavnih sestavin ki si zasluži biti pečen, čeprav niste najboljši slaščičarji. V bolj zdravi obliki z veliko boljšim okusom je ta kuglof pripravljen navdušiti zimske mesece!

Priprava: 

  1. Penasto zmešajte jajca s sladkorjem. 
  2. Zasebno zmešajte suhe sestavine (rožič, moko, prašek, cimet in sol).
  3. Zmesi z jajcem dodajte olje, vanilijo, rum in naribane jabolka ter združite. 
  4. Suhe sestavine dodajte mokrim ter vse dobro združite z mešalnikom ali s stepeno metlico. 
  5. Model za kuglof pomastite in dodajte moko nanj ter zlijte zmes in pecite okoli 50 minut na 180 stopinj (naredite preizkus z zobotrebcem).
  6. Pustite da se malo ohladi preden ga daste ven iz modela.
  7. Potresite s sladkorjem v prahu. 

Če že željno pričakujete praznike, nikakor ne preskočite tiste recepte:

V slast! 

In kliknite na NOVIČNIK, seveda!