DomovReceptiZdravi namaziNaredite sami tofunezo - beljakovinski zdrav namaz iz tofuja

Naredite sami tofunezo - beljakovinski zdrav namaz iz tofuja

Naredite sami tofunezo - beljakovinski zdrav namaz iz tofuja
Vsi recepti
28. maj 2016.


Nizkokalorični namazi so odlične sestavine za hitre jedi ali malice. Lahko jih narediš na številne zanimive načine, tako da izkoristiš hranljivost ter zdravilnost različnih stročnic, ali tradicijskih izdelkov iz soje kot so tempeh ali tofu. 

Tofu je že od antičnih časov osnovno živilo Vzhoda ter se najpogosteje uporablja od vseh sojinih izdelkov. Ni le bogat z beljakovinami, tofu je tudi odličen vir nenasičenih maščobnih kislin. Med nakupom je pomembno da je tofu pripravljen iz ekološke soje. Enkrat ko najdete kakavosten tofu, ga lahko pečete, cvrete, kuhate v enolončnicah in juhah, ga lahko naredite kot izjemno zdrav namaz, oziroma tofunezo. 

Priprava: 

  1. V skledo dajte raztrgan tofu, dodajte olje, limonin sok, mleko in sol ter s paličnim mešalnikom vse skupaj združite. 

S tem ste receptom naredili osnovno tofunezo. Tem osnovnem receptu kasneje lahko dodate sestavine, ki ga bodo popestrile: čebulo, gorčico, kisle kumarice, peteršilj in podobno. 

Tofuneza nadomešča majonezo, služi kot namaz za krekerje in kruhe, vendar tudi kot omaka ki jo lahko prelijete po testeninah, žitu ali po solati. 

Omake se večinoma vežejo za mastno in kalorično hrano, vendar to ni vedno tako. Če sami izdelate svoje omake in namaze iz kakovostnih sestavin, boste dobili izjemno dobre obroke. Ne veste od česa naj izdelate namaze? Imamo veliko idej: 

Za še več zdravih nasvetov in receptov, se prijavite na naš novičnik!