Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček 5 načinov, kako uporabiti kokosovo olje, za katere zagotovo nikoli niste slišali

5 načinov, kako uporabiti kokosovo olje, za katere zagotovo nikoli niste slišali

Kokosovo olje je za vse!

Edinstvena kombinacija maščobnih kislin v kokosovem olju lahko ima izjemno pozitivne učinke na zdravje. Vendarm edinstveno kokosovo olje svojo uporabo najde tudi v gospodinjstvu!

Vsi članki
19. november 2023.

Že ptice na vejici vedo, koliko je kokosovo olje priljubljeno zaradi svojih kozmetičnih, kulinaričnih in drugih prednosti. 

Kokosovo olje je ena redkih živil, kar se lahko klasificira kot "super hrana". Njegova edinstvena kombinacija maščobnih kislin lahko ima globoke pozitivne učinke na zdravje. To vključuje izgubo maščob, boljšo funkcijo možganov in razne druge neverjetne prednosti. 

Kokosovo olje zmanjšuje pomembne dejavnike za tveganjem za srčnimi boleznimi, ščiti lase pred poškodbami, vlaži kožo in deluje kot krema za sončenje, lahko zatira apetit in poveča kurjenje maščob, zato vam lahko pomaga pri hujšanju. 

Vendar, zagotovo ste vse to že nekje slišali, tukaj pa imate 5 načinov, da kokosovo olje uporabite v vašem domu. 

Za kaj vse lahko uporabite kokosovo olje?

  1. Kokosovo olje zdravi in vlaži razpočene bradavice po dojenju. Razen tega, je varno za dojenčke, saj ne povzroča nobenih alergijskih reakcij. Prav zaradi tega je kokosovo olje idealno tudi za nego kože dojenčka ter po kopanju svojega otroka lahko namažete s kokosovim oljem. 
  2. Noži v namiznem mešalniku in majhne gospodinjske naprave ne bodo nikoli zarjaveli, če jih med uporabo občasno premažete s čarobnim kokosovim oljem. Ne vrzite škarje in nože, ki jih je spopadla rja - namažite jih s kokosovim oljem, pustite eno uro na rezilih ter jih sperite z mlačno vodo. 
  3. Premešajte 3 žlic kokosovega olja z nekoliko kapljic eteričnega olja, ki odganja insekte (rožmarin ali sivka) in nanesite na kožo. Komarjev se tako boste znebili. 
  4. Dermatitis je resna bolezen, ki jo kokosovo olje lahko premaga. Sistematična uporaba tega izdelka močno izboljša stanje kože z atopijskim dermatitisom. Priporočljivo je, da dvakrat na dan nanesete čisto olje na obolelo kožo.
  5. Stari čevlji, usnjena koža brez sijaja in usnjeni izdelki bodo po premazu kokosovega olja zasijali v polnem sijaju, tako lahko obrišete tudi leseno pohištvo, hkrati pa preprečite pokanje lesene deske za rezanje in nabiranje bakterij v razpokah.

kokosovo ulje

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.