Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Razpokane pete - izvedite kako negovati stopala s pomočjo narave

Razpokane pete - izvedite kako negovati stopala s pomočjo narave

Naravni pripravki za razpokane pete in stopala.

Obstaja nekaj načinov negovanja stopal in razpokanih pet, v vseh načinih pa glavno vlogo ima kokosovo olje!

Vsi članki
09. marec 2022.

Prihaja nam lepše vreme, z njim tudi sandale in natikače. Na začetku so razpokane pete le estetična motnja, vendar če jih se ne zdravi, so razpoke vse globlje ter pride do bolečine v petah, ter zaradi umazanije, ki se v njih nakopiči pride lahko do okužbe. Zato je treba čim prej reagirati. 

Kako? S pomočjo narave!

Kako negovati razpokane pete s pomočjo narave?

Nekateri vzrokov razpokanih pet so suhi zrak, pomanjkanje vlage, nepravilna nega stopala, nezdrava hrana n nošenje napačne obutve. 

Obstaja nekaj načinov negovanja stopal in razpokanih pet, v vseh načinih pa glavno vlogo ima kokosovo olje! Pred vsem, je najboljše bilo omehčati kožo v stopala v 15-minutini kopeli. Sol za kopel ali grobi himalajski soli dodajte žličko kokosovega olja in najljubše eterično olje in uživajte v kopeli. 

Po kopeli svojim stopalom dajte dober piling. Kokosovo olje premešajte z morsko soljo ter vtrite v grobo kožo na petah. Lahko naredite zmes iz oljčnega olja, rjavega sladkorja in morske soli. Z njo dobro zdrgnite trde predele na stopalih, odmrle kožne celice pa lahko uspešno odstranite tudi s kamnom ali strgalom za pete. Ta naravni piling vam je ni treba delati vsak dan, dovolj ga je narediti 1-2krat na teden. 

Namesto kreme za nego stopala lahko uporabite shea maslo, kakavovo maslo, mandljevo olje ali kokosovo olje. Medtem ko nanašate kremo, lahko rahlo masirate stopala. Masaža stopal blagodejno deluje na celi organizem. 

Pred spanjem tudi stopala obilno namažite s kokosovim oljem ter navlecite bombažne nogavice in pustite da deluje čez noč. Ne pozabite tudi nohte na nogah. Nohte in kožico okoli nohti namažite s kokosovim oljem. S prsi vtrite nekoliko olja in v hipu navlažite kožico okoli stopala ter nahranite nohte. 

nutrigold shea maslo

Rižev zdrob in kis za naravno nego razpokanih pet

Piling kože na stopalih bo pomagal odstraniti mrtve celice ki prispevajo l izsuševanju in pokanju kože. Riževa moka ali rižev zdrob se lahko uporabijo kot domači piling, priprava pa je zares preprosta. Zmešajte pest riževe moke z nekoliko žlic meda in jabolčnega kisa. Mešajte , dokler ne dobite goste paste. 

Če je stanje s petama zelo slabo, dodajte tudi žlico oljčnega olja ali mandljevega olja. Potopite noge v toplo vodo na 10 minut, potem naredite piling stopal s pridobljeno zmesjo. Nato stopala obilno namažite z balzamom ali z zmesjo naravnih olj in obujte nogavice. 

nega stopal

Nasveti za nego stopal in pet

Razpokane pete so lahko zelo boleče in neprijetne, zato vam prinašamo preverjene nasvete, ki vam lahko pomagajo. 

  • Redno vlažite pete

Eden najpomembnejših načinov za preprečevanje in zdravljenje razpokanih pet je vzdrževanje dobre vlage. Vlažite pete z naravnimi olji ali balzamom najmanj dvakrat na dan, zjutraj ali pred spanjem. 

  • Naredite naravni piling

Uporabite mehki piling ali kamen za stopala da bi odstraniti odmrle celice kože in zmanjšali grobe dele. Lahko tudi uporabite piling z morsko soljo in kokosovim oljem. 

  • Omehčajte kožo

Naj vaša stopala bodo v topli vodi okoli 20 minut, potem jih nežno strite z brisačo.  Če voda ni dovolj topla, dodajte nekoliko soli ali kisa. Stopala je treba nekaj časa namakati v topli vodi, šele potem pa odstraniti odmrle celice kože s pomočjo kamena ali rašpe za pete. Zadebeljena koža, ki nastane na petah, lahko ovira cirkulacijo in zmanjša elastičnost kože.

  • Nosite udobno obleko

Izognite se copatom, ki so neprijetni ali stiskajo pete. Izognite se nakupu obutve, ki je narejena iz nenaravnih materialov, ki spodbujajo znojenje in v katerimi koža ne diha. Neudobni čevlji lahko povzročijo tudi odebelitev kože.

  • Uporabite posebne vložke za čevlje

Vložki za pete zmanjšajo pritisk na petah in preprečujejo nadaljnje pokanje kože. 

  • Poiščite medicinsko pomoč

Če so vaše pete zelo boleče ali če vam se koža lušči, poiščite nasvet zdravnika ali dermatologa. Ti vam lahko prepišejo posebne kreme ali daljši tretma za zdravljenje razpokane kože na petah. 

Z redno higieno in nego, bodo vaše pete mehkejše in gladke. V primeru da se stanje ne izboljša, se obrnite zdravniku. 

stopala

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.