Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Aromatizirana voda z zelenjavo in sadjem za osvežitev in zdravje!

Aromatizirana voda z zelenjavo in sadjem za osvežitev in zdravje!

Na zelo preprost način si lahko pripravimo osvežilni napitek v katerem bomo uživali, naše pa bo telo dobilo potrebna hranila brez umetnih dodatkov.

Razen navadne vode, v to osvežilne napitke dodate lahko tudi nekoliko mineralne vode, ki je odlična osvežitev, zlasti poleti. 

Vsi članki
01. junij 2023.

Kot vsi dobro vemo, voda je bistvena za naše zdravje in življenje v celosti ter jo moramo uživati vsak dan od 8-12 kozarcev vode po 2dl. Vendar, včasih bi rada pili nekaj malo drugačnega. Zato vam predlagamo da v njo daste rezine sadja, zelenjave in zelišče. 

V svetu je že nekaj časa postala priljubljena aromatizirana voda, oziroma voda obogatena s sadjem. Če ne že kupljena, potem tista narejena doma. 

Je preprosto, in hitro, določena mešanica sadja, zelenjave in začimb zares ima dober učinek na vaše telo. Pojdimo...

Aromatizirana voda z lubenico in pikantnimi paprikami

Pikantne paprike zmešajte s kockami lubenice, ki je bogata z vitamini. Vse prelijte z vodo ter pustite stati. Dobili boste vodo ki v hišu spremeni vaše razpoloženje. Sestavine iz pikantne paprike spodbujajo telo da izloča endorfin, hormon sreče ki izziva naliv energije, ta hladni napitek pa je prava osvežitev v vročih dneh. 

Verjeli ali ne, borovnice tudi skrbijo za vašo lepoto, saj vsebujejo polifenole, ki pomagajo v boju proti poškodbami, ki so jih s sabo prinesli zunanji vplivi - ki povzročajo nastanek gub. Bodo zmanjšale rdečico kože in prispele k odstranjevanju aken in drugih nepravilnosti. Borovnice prelijte z vodo in pustite najmanj 4 ure, potem pa uživajte v napitku, ki ga lahko tudi pojeste. 

Meta in ingver za prebujanje

Za prebujanje je kombinacija mete in ingverja najboljša, zato jo pijte za zajtrk. Čim več so sestavine v vodi, to bo okus bolj intenziven, in če imate radi močno aromo ingverja, ga narežite na manjše rezine in takoj dajte v vodo, da sokovi ne bi izginili. Prav tako, meto zmeljite v možnarju in vmešajte v vodo, pred serviranjem pa jo vzemite ven. 

Visoka vsebnost vitamina C v jabolkih spodbuja proizvajanje melatonina, pigmenta, ki je odgovoren za temno barvo kože, kar jo bo zaščitilo pred UV žarki. Prav tako, če nekaj rezin prelijete z vodo in uživate pomladi, boste kožo pripravili na vse močnejše vplive sonca. Zakaj ne bi pitje okusne vode bilo dodatek vaši UV zaščiti?

đumbir nutrigold

Pomaranča, limona in limeta so kombinacija iz sanj

Sesekljajte pomarančo, limono in limeto, dajte jih v skledo vode in shranjujte v hladilniku. Ta je kombinacija dobra za osvežiti kadarkoli v dnevu, potem pa ko zaužite vso vodo iz steklenice, lahko ponovite postopek z enakim sadjem. 

Jagodo z razlogom imenujejo kraljica vitke postave, saj ta čudovit sadež vsebuje malo kalorij in sladkorja ter je izjemno bogat z vodo. Jagode izboljšajo krvni obtok, čistijo kri, ter so rahli razstrupljevaci. So izjemno bogate s kalijem in manganom, so odličen vir vitamina C, ščitijo telo pred prostimi radikali ter izboljšujejo cirkulacijo. V vodo dodajte še limeto - osvežilno citrusno sadje, ki izboljšuje prebavo in je bogat vir antioksidantov. Kombinacija jagode in limete bo dala posebno noto tej vodi. 

Kombinacij je zares nešteto, dobro pa je tudi omeniti še nekaj mešanic, ki vas bodo osvojile in hidrirale na najbolj okusen način - robide, jagode in maline ter pomaranča, bazilika ali jabolko, korenček in limona.

V nekaj minutah vodo lahko spremenite v osvežilni napitek z okusom, ki je popolnoma zdrava, brez nobenih dodatkov, ne boste pa porabljali denarja na vodo z okusom iz trgovine. 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.