Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Beljakovinske ploščice in čokoladice: Ali so zdrave in kdaj jih je najboljše uživati?

Beljakovinske ploščice in čokoladice: Ali so zdrave in kdaj jih je najboljše uživati?

Beljakovinska ploščica se prilega vsakemu žepu in dobro jo je imeti na dosegu roke, ko vas spopade lakota ali ko hrepenite po sladkem.

Beljakovine so osnovne sestavine beljakovinske ploščice ter na to moramo biti pozorni. 

Vsi članki
10. januar 2023.

Beljakovinske ploščice in čokoladice so hiter obrok, prigrizek za aktivne osebe, ki imajo dovolj časa da se posvetijo vsakemu dnevnemu obroku.

Uživanje športnih prehranskih dopolnil že zdavnaj ni tabu tema, ki se povezovala z nedovoljenimi substancami. Ne obstaja športnik, ki ne uživa prehranska dopolnila, posebej beljakovine, ki mu pomagajo izgraditi mišice in ki so potrebne za okrevanje mišic ter me pomagajo pri doseganju zastavljenih ciljev.

Kaj so beljakovinske ploščice (čokoladice)?

Beljakovinske ploščice se proizvedene da nadomestijo obrok, vsebujejo veliko hranil, ki po potrebne našemu telesu. Ta vrst čokoladic, tudi, ne bi smela imeti veliko kalorij, vendar mora imeti veliko beljakovin. Dnevni vnos beljakovin, moramo poudariti, ne bi smel stati na le eni beljakovinski ploščici!

Beljakovinske ploščice, ki so zastopane na trgu, najpogosteje vsebujejo sirotkine beljakovine, oziroma whey protein ali jajca. To so dobri viri beljakovin, saj vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo ne more samo proizvesti, ter jih je treba vnesti v telo s hrano. Te ploščice morajo imeti kompleksne ogljikove hidrate in esencialne maščobne kisline, ki bi morale pozitivno vplivati na raven energije ter pomagati v izgradnji mišic. 

Pri izbiri beljakovinskih ploščic morate biti pozorni na tole

Beljakovine so bistvena makrohranila v beljakovinskih ploščicah. Vsebina beljakovin se razlikuje odvisno od ploščic, zato je potrebno najprej preveriti ali ploščica ima vsaj 12% beljakovin v skupni energijski vrednosti, Z druge strani, beljakovinske ploščice morajo imeti najmanj 20% beljakovin, na trgu pa lahko najdete takšne, ki vsebujejo več kot 40% beljakovin. Torej, če iščete ploščico v višjo vsebnostjo beljakovin, posezite za tisto ki ima najmanj 20 g beljakovin pa enem odmerku. 

Kdaj je najboljši čas da uživate beljakovinske ploščice?

Ko ste v gneči, ena možnosti je zaužiti beljakovinsko ploščico. Večinoma so zelo slastne in okusne, vendar se sami boste zelo hitro odločili na eno, ki bo, po vašem mnenju, najboljšega okusa in to boste vedno uživali. Večina beljakovinskih ploščic je namenjena za uživanje po treningu, vendar so tudi odlične kot malica med obroki.

Seveda, ni ploščice, ki bi lahko popolnoma nadomestila en celoten obrok (npr. ribo ali zelenjavo), vendar obstajajo trenutki, ko enostavno nimate dovolj časa ne pogojev za zaužiti "pravi" obrok, ter je nadomestek te tipe sprejemljiva rešitev. V njih lahko uživate med zajtrkom v kombinaciji z jogurtom in žiti ali jih enostavno zvijte v ovoj in vzemite s sabo kot energijsko dopolnilo na treningu. 

Kje kupiti beljakovinske ploščice?

Beljakovinske ploščice so lahko tovrstna malica , oziroma hiter vir energije! V naši Tovarni Zdrave Hrane boste našli veliko visokokakovostnih beljakovinskih ploščic in beljakovinskih čokoladic. V ponudbi imamo možnost tudi za vegane in vegetarijance, ekološke beljakovinske ploščice ter seveda veliko izbiro okusov, tako da boste zagotovo našli svojo najljubšo čokoladico. 
Najljubši okusi beljakovinskih ploščic so: 

  • Čokolada
  • Vanilija
  • Brownie
  • Kokos
  • Arašidi
  • Keks in smetana
  • Slana karamela

Ali obstajajo veganske beljakovinske ploščice in čokoladice?

Večina beljakovinskih ploščic vsebuje sirotkine beljakovine, znane tudi kot whey proteine, ki so iz živalskega izvora. V Tovarni Zdrave Hrane lahko kupite veganske beljakovinske ploščice, ki vsebujejo beljakovine rastlinskega izvora. Najbolj pogosti rastlinski viri beljakovin so grah, soja, konoplja in riž. Oreščki so tudi bogati z beljakovinami, zaradi česa jih beljakovinske ploščice pogosto vsebujejo. 

Katere beljakovinske ploščice in čokoladice izbrati?

Bombus presna veganska beljakovinska ploščica

Bombus beljakovinska presna ploščica je sestavljena izključno iz naravnih sestavin in je primerna tako za intenzivne športne aktivnosti kot za običajne celodnevne fizične aktivnosti ter vsebuje 20% beljakovin. Izdelek je brez glutena, brez dodanega sladkorja, primeren za vegane in vegetarijance.Riževe beljakovine se prebavljajo počasneje od sirotkinih in vsebujejo vse aminokisline, ki so potrebne za obnovo mišic. Sladkor, ki ga vsebujejo datlji, telesu daje potrebno glukozo in energijo iz narave. Bombus beljakovinske ploščice prihajajo v različnih okusih, na vas pa je da izberete vaš priljubljeni okus! 

VEGAN F***KING DELICIOUS veganska beljakovinska čokoladica

All nutrition beljakovinsko čokoladico z okusom arašidov morate poskusiti! Hrustljava čokoladica optimalnega odmerka, s sestavinami ki ustvarijo pravo harmonijo okusov, ki se ji je težko upreti. Kombinacija arašidov in čokolade ki je dodatno obogatena z rastlinsko beljakovino graha, riža in soje, so razlog, zakaj je All nutrition čokoladica očarljiva že pri prvem grižljaju, pa je tudi primerna za ljubitelje veganske in vegetarijanske prehrane. Poleg tega, čokoladica ne vsebuje dodatne sladkorje, in če se izogibate sladkorja, je ta čokoladica kot ustvarjena za vas. 

 

Multipower vegan beljakovinska ploščica

Multipower veganska beljakovinska  čokoladica  je primerna za vse, ki ne vnašajo dovolj beljakovin vsakdanjo prehrano ter športnike s povečano potrebo po beljakovinah. Zaradi bogate, hranljive sestave in veliko beljakovin je idealna izbira za hitro malico ali okusni grižljaj po treningu. Posladkajte se brez slabe vesti z neustavljivo beljakovinsko čokoladico MultiPower!

Najboljše whey beljakovinske ploščice

Amix ™ Low Carb 33% Protein Bar - hiter in okusen prigrizek z mlečnimi beljakovinami

Amix ™ Low Carb 33% Protein Bar je okusna low carb beljakovinska ploščica, s posebej nizko vsebnostjo sladkorja (le 2% po čokoladici) ter z visoko vsebnostjo beljakovin (33%, oziroma 20g po čokoladici). Idealna kot prigrizek med obroki ali pred / po telesni aktivnosti. Izdelek z visoko vsebnostjo beljakovin je popolnoma brez umetnih barvil. 

Bombus beljakovinska ploščica

Bombus beljakovinska ploščica 

je obogatena z beljakovinami sirotke ter soje, poleg tega ne vsebuje sladkorje in neustavljivi okus čokoladice je pridobljen z dodatkom slane karamele, ki vas bo navdušila že ob prvem grižljaju. Praktična embalaža je popolna za vsako torbo, zato pozabite na nevzdržno žejlo po sladkem in zagotovite si Bombus čokoladico s slano karamelo kadar koli in kjer koli!

Polleo & Kraš beljakovine beljakovinska čokolada

Iščete čokolado, ki je okusna in vsebuje tudi beljakovine? Temna čokolada Kraš&Polleo se ponaša z bogato aromo, beljakovinami, vlakninami in naravnimi sladkorji. Brezskrbno uživajte v fini čokoladi:

  • z beljakovinami
  • brez dodanih sladkorjev
  • z naravnimi sladkorji
  • z veliko vlaknin
  • ki je hrvaški izdelek

                   

Beljakovinske ploščice so hiter in enostaven nadomestni obrok, z razmeroma dobrim razmerjem med vložkom in pridobitvijo, če jih primerjamo z drugimi izdelki. Ko se boste odločili za pravega, bo takšna beljakovinska ploščica veliko boljša izbira od katerega koli drugega hitrega obroka v trgovini ali restavraciji s hitro prehrano.

Za še več zdravih nasvetov in receptov, vsekakor se prijavite na naš brezplačen NOVIČNIK!

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.