Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Čaj za hujšanje - vodnik po najboljših čajih za vzdrževanje telesne teže

Čaj za hujšanje - vodnik po najboljših čajih za vzdrževanje telesne teže

Čaji za hujšanje.

Obstajajo mnogi čaji za hujšanje in topljenje maščobnih oblog.

Vsi članki
11. september 2017.


Rastlinski čaji se že od starih časov uporabljajo za zdravljenje, čiščenje in izboljšanje delovanja telesa. Rastlinski so čaji, praviloma, odlični v boju proti odvečnim kilogramom in strupom. Če nadomestite jutranjo kavo z mlekom, čajem, ste že naredili eden majhni korak proti zaželenim rezultatom. 

Obstajajo mnogi čaji za hujšanje in za taljenje maščobe. Poleg tega,, ti čaji imajo sposobnost izboljševanja telesa. Če želite izvedeti, kateri so najboljši čaji za hujšanje in pospeševanje telesa, nadaljujte z branjem. 

Koprivin čaj za hujšanje

Za vse, ki se bojujejo z odvečnimi kilogrami, je kopriva potencialno dobra izbira. Kopriva izboljšuje proces razstrupljanja telesa in pomaga v izločevanju odvečne vode brez izgube vitalnosti in energije. Podatki o hranilnih vrednosti koprivnega čaja, kaže, da je čaj bogat z magnezijem, pomembnim mineralom, ki pomaga v številnih telesnih funkcijah. Naročite in uživajte v skodelici toplega Nutrigold koprivnega čaja in odkrijte, zakaj je prav ta čaj, eden najljubših napitkov naših babic in dedkov!

Beli čaj in limonin čaj za hujšanje

Ta se čaj najmanj predeluje, preden se postreže. Beli čaj je zelo  lahkega in sladkega okusa, eno raziskovanje pa je pokazalo, da pospešuje razgradnjo obstoječih maščobnih celic in preprečuje nastanek novih. Če vam maščobne obloge na predelu trebuha povzročajo težave, je limonin čaj vaš najboljši zaveznik pri njihovem odpravljanju. Neodvisno od tega, ali so povzročene z alkoholom ali s slano hrano, d-limonen je starodavni diuretik iz limone, ki vam bo pomagal, da raztopite maščobne obloge. 

Ingverjev čaj pospešuje presnovo

Ingver je znan po svojih protivnetnih in antioksidativnih lastnostih, verjame pa se tudi, da kuri maščobne obloge in da izboljšuje presnovo. Običajni način uživanja ingverja je v obliki čaja z medom. Ingverjev čaj je že od starih časov prepoznat kot zdravilo proti prehladi ali gripi, pomirja kašelj ter  zaradi svoje antibiotske lastnosti, deluje učinkovito proti vnetjih. Ta zdravilni napitek je čudežen način za preprečevanje prehlada in gripe v zimskih mesecih. Poleg tega, ingverjev čaj spodbuja izločevanje strupenih snovi iz telesa, podpira aktivnost prebavnih organov in spodbuja presnovo. Ta čaj, tudi, zmanjšuje apetit in s tem ne ustvarja negativne posledice na zdravje. 

Zeleni čaj - za kurjenje maščob

Če si ogledati seznam sestavin katerega koli prehranskega dopolnila za kurjenje maščob, so velike šanse da bo tam zeleni čaj. To je zato, ker, po raziskavah, zeleni čaj lahko poveča kurjenje maščob in pospeši presnovo. V eni študiji , ki je zajemala 10 zdravih moških, uživanje izvlečka zelenega čaja je povečalo številko kurjenjih kalorij za 4%. V drugi študiji, ki je zajemala 12 zdravih moških, je izvleček zelenega čaja povečal oksidacijo maščob za 17% v primerjavi z vsemi, ki so uživali placebo. 

S pregledom nekaj študij je potrjeno, da katehini v zelenem čaju in kofein, lahko imajo vlogo v povečevanju energijske presnove, kar lahko popelje do hujšanja. Nadaljnja metaanaliza več različnih mehanizmov izgube teže, ki jih povzročajo polifenoli zelenega čaja, je pokazala, da katehini in kofein sinergistično povzročajo učinke izgube teže. Vendar pitje zelenega čaja verjetno ne bo imelo klinično pomembnega učinka na izgubo teže.

Mate čaj primeren za hujšanje

Mate čaj zmanjšuje apetit ter je primeren "za hujšanje" - treba ga je piti 60 min preden jedi. Zaradi dejstva, da mate rastlina vsebuje 11 vitaminov in mineralov ter 15 aminokislin, moramo poudariti, da jo je težko primerjati, s katero koli drugo rastlino, po hranilnih vrednosti. V nekaterih evropskih zemljah, na primer v Nemčiji, je registriran kot zdravilo. Zdaj pa spoznajte še nekaj odličnih čajev, ki vam lahko izboljšajo zdravje: 

 

Obstajajo različni čaji, ki se včasih uporabljajo za pomoč pri hujšanju, pomembno je, vendar, imeti v mislih, da noben čaj ne more sam povzročiti bistveno hujšanje brez sprememb v prehrani in brez telovadb. Pomembno je omeniti, da se, preden začnete z uživanjem kakršnega koli čaju za hujšanje, vedno najprej obrnete zdravniku. 

Celotno ponudbo čajev si lahko ogledati v naši spletni trgovini, za še več zdravih nasvetov in receptov pa se prijavite na naš novičnik, kjer vas čaka 10% popusta na prvo naročilo. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.