Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Izvedite kako pripraviti odličen beljakovinski shake za hujšanje

Kako narediti beljakovinski shake za hujšanje?

Beljakovinski praški so kakovosten vir beljakovin, ki lajšajo hujšanje in rast mišic. Izvedite kako jih pripravite.

Beljakovine ali proteini so osnova vsake zdrave in uravnotežene prehrane, zelo pa dobro vplivajo na rast in obnovitev mišic. Poleg tega, so odličen zaveznik v hujšanju.  V besedilu izvedite kako pripraviti beljakovinski shake za uspešno hujšanje!

Beljakovine niso le hrana, se nahajajo povsod v našem telesu. Ste vedeli da so vse naše kosti, organi, tetive in sklepi, mišice, hrustanec, lasje, nohti, zobje, koža izdelani iz beljakovin? In to ni vse! Obstajajo funkcionalne beljakovine, ki imajo posebne vloge v organizmu - to so encimi, protitelesa, hemoglobin, hormoni..

Beljakovine - iz čeg so narejene in po čem se razlikujejo?

Beljakovine so sestavljene iz 20 različnih aminokislin ter se razlikujejo glede na število in vrstni red aminokislin, ki sestavljajo beljakovino. Izmed 20 aminokislin, njih 11 telo lahko samo sintetizira - tole so neesencialne aminokisline. 9 aminokislin ne moremo sami proizvesti ter je, zato, nujno, da jih vnesemo v telo s hrano - tole so esencialne aminokisline. 

Beljakovine delimo na: 

Beljakovine iz živalskega izvora so popolne beljakovine, saj zagotavljajo vseh 20 aminokislin. Z druge strani, živila rastlinskega izvora (kot so soja, grah, konoplja, riž) vsebujejo tako imenovane nepopolne beljakovine, ker nimajo eno ali več aminokislin. To ni nobena težava. 

S pravilno kombinacijo živil rastlinskega izvora boste zelo lahko zadostili potrebe po vseh aminokislinah.S kombinacijo žita in stročnic kot sta riž in fižol, boste dobili vse esencialne aminokisline iz dveh različnih virov. Vendar danes je zelo težko vnesti dovolj beljakovin v dnevu. Prav zato obstajajo ti odlični beljakovinski shakeovi, oziroma napitki, ki bodo s svojim okusom navdušili prav vsakega. 

Za pripravo beljakovinskega shakea za hujšanje potrebujete shaker ali namizni mešalnik, beljakovinski prah, vodo ali rastlinski napitek in sadje po lasti izbiri. 

Beljakovine za hujšanje

Beljakovinski shake za hujšanje mora imeti v sebi visokokakovostne beljakovine, malo ogljikovih hidratov ter ne sme biti sestavljen iz sladkorjev. Najboljša izbira so sirotkine beljakovine (whey protein) ter sojine beljakovine za vegane ali za osebe, ki ne prenašajo laktoze. Za pripravo shakea za hujšanje lahko uporabite Me:First proteinski izolat z okusom čokolade,  z okusom čokolade, vanilije, borovnice ali jagode. Ta sirotkina beljakovina je narejena iz visokokakovostnih sestavin iz ekološke pridelave. Whey protein je vsem najljubši protein, prav zaradi svoje sposobnosti hitre absorpcije in lahke prebavljivosti. Whey beljakovine so dobro znane po vsestranskem profilu aminokislin, kar pomeni da se lahko koristijo na število različnih načinov in kombinacij.

V primerjavi s številnimi drugimi viri beljakovin, whey beljakovine vsebujejo visoko biološko vrednost, zaradi česa so optimalni vir dodatnih beljakovin. Whey beljakovine se lahko topijo v vodi, mleko ali soku. Ta izdelek je okusen in vsebuje le nekaj gramov naravnega mlečnega sladkorja. Noben drugi sladkor se ne dodaja v izdelek. Tisto, kar je najboljše, je da obstaja veliko okusov, tako da boste zagotovo našli kaj zase. 

Beljakovinski shake - odličen dodatek zdravi prehrani

Pomembno je da hrano, bogato z beljakovinami, kombinirate z drugimi živili! Da bi prehrana bila raznolika in uravnotežena, hrana bogata s proteini, oziroma z beljakovinami, se kombinira z drugimi živili. Tako zjutraj lahko izberemo sveži sir, ki vsebuje beljakovine, magnezij, kalcij in vitamine B skupine, vitamin D  in s kruhom, ki je vir ogljikovih hidratov. Za kosilo lahko kombiniramo ribo s priljubljeno solato, medtem ko nam za malico prav pride beljakovinski napitek.

Banana, bela čokolada, jagoda ali morda mango? Kateri vam je okus najbolj všeč? V naši Tovarni Zdrave Hrane imamo odgovor na vse vaše zahteve. Pomembno je le v roke vzeti kakovosten shaker in "zmešati" okusni, zdravi koktajl poln beljakovin, ki so nam tako pomembne za organizem. 

 

Kako pripraviti beljakovinski shake za hujšanje?

V nadaljevanju za vas imamo preprost in okusen recept za beljakovinski shake, ki vam bo pomagal v hujšanju. Seznam sestavin je res kratek, potrebujete le sirotkine beljakovine z okusom po vaši želji (mi smo se odločili za vanilijo), jagode, borovnice ali kateri koli drugi gozdni sadež in vodo ali priljubljen rastlinski napitek. Ta shake je zelo nasiten, vsebuje malo kalorij ter je odličen obrok po treningu ali za hitro malico, če sevam mudi ali vas je spopada lakota. 

Sestavine: 

Priprava: 

Vse sestavine dajte v namizni mešalnik in dobro zmešajte. Potem ga prestavite v shaker in tako s sabo lahko vzamete okusen beljakovinski shake v službo ali na trening. Uživajte!

V našem zdravem kotičku se nahaja še veliko okusnih in zdravih receptov, ki jih morate poskusiti: 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš Novičnik

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.