Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Glukomanan - prehransko dopolnilo, ki prispeva k hujšaju in uravnava holesterola

Glukomanan - prehransko dopolnilo, ki prispeva k hujšaju in uravnava holesterola

Potrjen je s strani EFSA-e

Glukomanan lahko pomaga ozdraviti zaprtje

Glukomanan je rastlinska vlaknine, ki je pridobljena iz azijske rastline Amorphophallus konjac. Konjac se že stoletja uporablja v tradicionalni kitajski medicini kot sredstvo čiščenja in razstrupljanja. 

S konjac rastlino ste se že spoznali. Z njim smo že kuhali, imamo tudi v ponudbi shirataki testenine, ki je izdelana iz konjac moke. 

Na Japonskem je glukomanan del tradicionalne kuhinje, kjer, med ostalim, služi kot gostilo. Če se uporablja za zagostitev, je pomembno da se zmeaša v hladni vodi pred je v stiku z vrelo hrano, mešanico je treba takoj dodati v hrano. Konjac moka vsebuje beljakovine, maščobe, sladkorje in škrob  v zelo majhnih količinah, zato se lahko uporabljajo vsi, ki želijo shujšati ali so na posebni dieti. Zelo nizek glikemični indeks omogoča da ga uživajo tudi diabetiki, ker ne vpliva na raven sladkorja v krvi. 

Prav tudi kot gostilo, se glukomanan pokazal kot dobro živilo ki pomaga pri hujšanju. 

Zaradi tega ker lahko močno nabrekle - do 50-krat lastne prostornine - Glukomanan ustvari prijeten občutek polnega želodca, medtem ko hkrati daje dolgotrajen občutek sitosti. Na ta se način znebite neprijetnega občutka lakote!

Glukomanan pokazuje odlične učinke pri hujšanju!

Odobrila ga je namreč Evropska agencija za varnost hrane, ki potrjuje zdravstvene trditve, da prispeva k hujšanju in da uravnava normalno raven holesterola v krvi. Glukomanan lahko pomaga pri:

  • zmanjševanju telesne teže
  • uravnavanju normalne ravni holesterola v krvi
  • izboljšanju prebave

Odobren je za uporabo kot prehransko dopolnilo za pomoč pri zmanjševanju telesne teže. Toda glukomanan lahko pomaga, vendar ni čudežni delavec. Za pravilno doseganje in vzdrževanje telesne teže je potrebno zdravo prehranjevanje in gibanje.

Vpliv glukomanana na telesno težo so opazili tudi v raznih študijah. Analiza študij na ljudeh, objavljena v reviji Alternative Therapies in Health and Medicine, je pokazala, da lahko jemanje glukomanana v odmerkih od 2 do 4 gramov povzroči znatno izgubo teže pri debelih in ljudeh s prekomerno telesno težo.

Glukomanan napitak za mršavljenje u ljubičasto bijeloj kutiji.

Glukomanan lahko pomaga ohraniti raven holesterola, govori študija, objavljena v  American Journal of Clinical Nutrition 2008. leta.

Po analizi 14 kliničkih študij glukomanana, avtorji poročila trdijo, da lahko zniža skupni holesterol in LDL (slab) holesterol. Poleg tega, lahko vpliva na zmanjšanje telesne teže in na ravni skupnih trigliceridov v krvi. 

Toda, glukomanan ne vpliva na raven HDL (dobrega) holesterola in krvnega tlaka. 

Za dosezanje omejenih učinkov, je dovolj zaužiti 1 g glukomanana 3-krat na dan. Pravilno se držati navodil, ki so natisnjena na deklaraciji izdelka in prehranska dopolnila uživati, ko ste se posvetovali s strokovnjaki. 

Če se glukomanan ne uživa z zadostno količino vode, lahko nabrekne že v jedilniku in povzroča zadušitev.

Kako uporabljati glukomanan napitek za hujšanje

Zaužijte 3 vrečk na dan, 30 minut pred jedjo, po eno vrečko raztopljeno v 2dl vode. 

Takoj zaužijte, ker bo izdelek začel želirati že v kozarcu, to je normalni pojav.Potem takoj zaužijte eden kozarec vode. 

Glukomanan v stiku z vodo nabrekne in zavzame mesto v želodcu, ter ga je zato treba uživati z veliko količino vode. Doseže občutek sitosti (brez občutka napenjanja in brez pojava neželenih plinov v prebavnem sistemu), ni občutka lakote, vse tole je s pomočjo narave. 

Kje kupiti glukomanan?

Glukomanan napitek lahko kupite v naši spletni trgovini, na voljo je tudi glukomanan v obliki kapsul. Če pa bi se raje odpravili do Hrvaške, je tukaj seznam trgovin. 

Za še več zdravih receptov in nasvetov, se prijavite na naš Novičnik! 

Zanima vas lahko tudi..

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.