Uporabniška podpora
Pomaga pri negi suhe kože, razpokane kože ter pri vlaženju kože in obnovitvi las in lasišča.
Macerat korenčka je glavna sestavina masla za pospešeno zagorelost kože, ima pa tudi veliko koristi za nego kože.
Čeprav je postal priljubljen prav ko je na trg prišel korenčkov balzam za porjavitev, macerat korenčka se že od starih dni uporablja za nego suhe kože, ki potrebuje obnovitev, in pomaga hitrem pospeševanju poškodovane kože.
Macerat je pripravek, ki je pridobljen z namakanjem zdravilnih rastlin v olje. Po določenem času, olje zvleče zdravilne lastnosti rastline, sama rastlina pa se odstrani iz olja. Olje se precedi in da na hladno mesto, kjer se lahko hrani nekaj mesecev. Najbolj zastopani so oljni macerati, lahko pa jih sami naredite doma.
Eden najbolj cenjenih je ta iz korenčka. Je bogat s karatenoidi, spojinami, ki spodbujajo proizvodnjo melanina (pigmenta kože) ter zagotavljajo izenačeno barvo kože po sončenju. Tudi je bogat z vitamini A in E ter pomirjajoče deluje na kožo:
Korenčkov oljni macerat je narejen iz korenčkov, tako da korenino več tednov pustimo v hladno stiskanem rastlinskem olju. Korenčkov macerat zaradi svoje pridelave v visokokakovostnem olju zagotavlja bogato hidracijo pred, med in po sončenju.
Pomembno je omeniti, da bi uporaba samega macerata lahko mogla pustiti oranžne sledi na koži, zato je priporočljivo, da ga premešate z drugim rastlinskim oljem ali izkoristite v receptu za izdelavo korenčkovega balzama za sončenje.
Razen za kožo, se lahko uporabi tudi za nego nohtov, ki bodo postali vse bolj trdni ter za lase, ki bodo bolj čvrsti, sijajni in globinsko nahranjeni. Način uporabe oljnega macerata korenčka:
Razen za kožo, se lahko uporablja tudi za nego nohtov, ki bodo postali močnejši ter za lase, ki bodo postali bolj čvrsti, sijajni in globinski nahranjeni. Način uporabe oljnega macerata korenčka:
Lahko tudi vi postanete majhni kozmetičarji, 0,5 L hladno stiskanega rastlinskega olja, naribana in osušena korenčkova korenina ter steklen kozarec s pokrovom bodo zadostni da izdelati domači oljni macerat. Pred izdelavo macerata je treba pripraviti korenino korenčka, da ga naribate in razporedite na prezračeno mesto v tanki plasti. Pustite ga, da se posuši 2-3 dni, da v njem ne bo vode in da ne nastane plesen.
Ko je korenček suh, ga razporedimo v steklen kozarec skoraj do vrha, vendar naribanega korena ne stisnemo preveč. Potem korenček prelijte z oljem in pustite 2 prsta prostora od pokrova do olja. Zaprite kozarec in ga dajte na temno mesto 3-4 tednov ter občasno pretresite vsebino. Po 4 tednih precedite olje skozi večkrat pokrito gazo ali gosto cedilko ter shranjuje v kozarcu temnega stekla, da se prepreči izguba kakovosti.
Preberite tudi naslednje članke iz našega zdravega kotička:
Naročite se na naš brezplačen Novičnik za še več nasvetov in zdravih receptov, ki jih vsak dan oblikujemo za vas.
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: