Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Zdravilna zelena glina za čiščenje obraza in za najlepšo polt! Recepti in nasveti!

Zdravilna zelena glina za čiščenje obraza in za najlepšo polt! Recepti in nasveti!

Naravnanega kože in obraza.

Če imate težave s kožo, uporabljajte to masko 2-krat na teden, za druge tipe kože pa je dovolj 1 tretma na teden. 

Vsi članki
20. februar 2022.

Zdravilnost gline je prepoznavna že več tisoč let nazaj, v medicini starih civilizacij. Glina je ena od starih časov uporabljana rastlina, ki se uporabljala za zdravje in lepoto, za čiščenje telesa v zdravilnim kopelim in maskam, zaradi pomlajevalnih in protivnetnih učinkih. 

Zelena glina za čiščenje obraza in najlepšo pot!

Izmed vseh vrst glin, ima zelena glina najboljše delovanje in hrani sloje kože z naravnimi hranil ter iz njih izvlači strupe. Vsak izmed sestavin zelene gline blagodejno deluje na epidermis (površni plast kože). Zelena glina je odlična za mastno in mešano kožo ter kožo, nagnjeno k aknam in nepravilnostim, saj prispeva k: 

  • odstranjevanju mrtvih celic kože in nečistoč
  • zmanjšanju vidnosti por
  • svilnato mehki koži
  • zmanjšanju prekomernega izločevanja sebuma

Ker ima veliko koristnih mineralov, je njeno delovanje učinkovito, rezultati pa so hitro opazni. Vsebuje mineral okside, magnezij, kalcij, fosfor, silikon, selen in druge sestavine, pomembne za zdravje kože. 

Razen za nego obraza, se zelena glina uporablja tudi v negi telesa. Kopel z glino pomaga sprostiti telo, zmanjšuje stres in celulit, kože potem pa postaja boljša na videz in svilnata na dotik. Razen kopeli, kožo vsekakor nagradite s hranljivo masko iz gline, recept pa vam prinašamo v nadaljevanju. 

maska od zelene gline

Domača maska iz zelene gline - recept!

Zmešajte 1 čajno žlico gline in 1 čajno žlico jabolčnega kisu. Potem nanesite masko na obraz in držite 15 minut, potem dobro operite obraz in nanesite kremo. 

Če imate problematično kožo, uporabite to masko 2-krat na teden, za ostale tipe kože pa je dovolj 1 tretma na teden. Med tretmajem se lahko pojavi občutek pulziranja in zategovanja, po tretmaju pa rdečica, ki traja približno pol ure. Maska za obraz bo odstranila m, akne in druge umazanije, dobro pride kot maska za vrat in dekolte. 

Za občutljivo kožo, priporočamo, da jabolčni kis nadomestite z mineralom ali s cvetno vodo. V tem primeru v majhno stekleničko ali lesen kozarec dodajte zaželeno količino gline ter nekoliko mineralne ali cvetne vode (okoli 2cm nad glino). Pričakajte nekaj minut in mešajte, dokler ne dobite pasto. Pasta se lahko uporabi kot kozmetična maska za obraz in telo. 

Če pri rokah imate prah spiruline, lahko majhno žlico dodate v masko iz zelene gline. Spirulina je, namreč, zdravilna alga, ki se uporablja v kozmetiki zaradi svojih antioksidativnih in protivnetnih lastnosti. Lahko pomaga v boju proti staranja kože, prispeva k zmanjšanju temnih madežov in izboljšuje prožnost kože. 

Maske iz zelene gline spodbujajo obnovitev kože, čistijo kožo, spodbujajo krvni obtok, zdravijo akne in so popolnoma narave - v tem je skrivnost! zeleno glino preverjene kakovosti lahko kupite v naši spletni trgovini

maska iz zelene gline

Lepota prihaja znotraj, k zunanji lepoti pa vam lahko pomaga narava. Razen kože obraza, se posvetite tudi ostanku telesa s pomočjo naslednjih naravnih receptov iz našega zdravega kotička: 

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave HraneS prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo.

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.