Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Naravna kozmetika Soda bikarbona za lase - način uporabe in recept za šampon, za krepitev las

Soda bikarbona za lase - način uporabe in recept za šampon za krepitev las

Soda bikabona za naravno nego las.

Ni strupena, je poceni in jo pogosto uporabljajo osebe, ki imajo alergijske reakcije na kupljenačistila, takrat pa jo izkoristite samo na glavi. 

Vsi članki
21. marec 2022.

Čeprav se soda bikarbona predvsem uporablja za kuhinjo, je tako vsestranska, da je lahko tudi odličen "kozmetični pripomoček". Lahko jo uporabite kot nadomestek za številne druge, pogosto drage pripravke za nego kože in las, pilingov, za beljenje zob ali za globinsko pranje las.

Soda bikarbona za lase

Prav kot je kis, se lahko soda bikarbona uporablja za marsikaj. Lahko se uporablja za čiščenje, zdravljenje nekaterih bolezni, uporablja se v kozmetiki, Ni strupena, pogosto jo uporabljajo osebe, ki imajo alergijske reakcije na kupljena čistila. Takrat jo lahko uporabite za svoje lase. Oziroma za reševanje las!

Zmešajte pol skodelice sode bikarbone s skodelico in pol vode ter zmes vlijte v skodelico z črpalko, kot je ta za tekoče milo. Šampon nanesite na mokre lase in to najprej na korenine las proti konicam. Pustite na lasem minuto - dve, potem sperite z mlečno vodo. Ne presenetite se, če vam šampon ni peneč, to ne pomeni, da vaše lasje, po temeljitem pranju, ne bodo čisti. 

Morate pa paziti na pH vrednost, oziroma da je ne motite. Medtem ko ima človeško lasišče običajno pH vrednost med 4,5 in 5, ima soda bikarbona v vodi pH 9, zaradi česar je izjemno alkalna.

Če s sodo bikarbono poškodujemo pH-vrednost lasišča, je zelo verjetno, da bodo lasje oslabeli in se bo spodbudilo izpadanje las. Najboljša rešitev je, ne jih prati vsak dan ali vsaki krat s sodo bikarbono, temveč le enkrat-dvakrat na teden. Za tiste, ki jih se lasje mastijo ter jih morajo prati vsak dan, zmešajte sami ta alternativni domač šampon z našimi izdelki. 

Soda bikarbona v suhem šamponu

Če želite sodo izkoristiti kot "suhi šampon" dajte 2 žlici sode na suhe  lase potem s krtačo enakomerno razporedite. Soda bikarbona za suho umivanje las se ne uporablja preveč pogosto, ker lahko tako pride do lomljenja las. 

Soda bikarbona lahko služi za čiščenje vaše ščetke. Izberite posodo, v katero lahko pomočite ščetko. Nato v tisto skledo nalijte vodo in nekaj žlic sode bikarbone, potopite ščetko in pustite stati nekaj časa, nato jo sperite s čisto vodo in posušite.

Čeprav  je soda bikarbona predvsem namenjena uporabi v kuhinji, je tako vsestranska, da je lahko kozmetični pripomoček. Ali ste vedeli, da lahko sodo bikarbono uporabite, da izboljšate kakovost svojih las?

Prav ste slišali, je učinkovita tudi za to. Soda bikarbona bo očistila vaše lase, bolj kot kateri koli šampon ali balzam, lasje bodo zdravega sijaja že po nekaj tretmajev. Lahko jo uporabiš tudi kot nadomestek za številne druge pogosto drage pripravke, kot je maska. 

Soda kot maska za krepitev las

Lase in lasišče je včasih treba globinsko očistiti vseh izdelkov, zato imamo sodo bikarbono. Z njo lahko pripravite naravno masko za lase. Z eno, dve žlici sode zmešajte nekoliko vode. Morate dobiti čim bolj gosto pasto. To zmes nanesite na suhe lase od korenin do konic, pustite 15 minut ter sperite. Lasje bodo bolj sijajni in okrepljeni.

Soda za odstranjevanje temne barve z las

Če je vaša barva las postala pretemna, če so vaši lasje po barvanju postali oranžni, zelenkasti ali preveč rumeni ali če želite postopoma preiti na svetlejšo barvo las, premešajte tudi nekoliko sode z 3-4 žlic svojega šampona las, 2-3 žličk vitamina C v prahu in nekoliko kapljic vode. Vse zmešajte, dokler ne postane zmes kremasta, nanesite na vlažne lase in zavijte lase v prozorno folijo. Po uri časa umijte lase. 

Tukaj imate še nekaj receptov s sodo bikarbono: 

Za dodatne, zdrave recepte in nasvete, se naročite na naš Novičnik S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi..

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.