Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Podočnjaki - naravno zdravlo, ki jih bo olajšalo v hipu!

Podočnjaki - naravno zdravlo, ki jih bo olajšalo v hipu!

Zaradi hitrega življenjskega sloga in veliko obveznosti...

Podočnjaki prav nihče ne mara, na srečo pa obstaja rešitev iz narave!

Koža okoli oči je naravno tanjša in bolj pigmentirana kot je kožna preostanka obraza ko je nekaj narobe v telesu, se bodo najprej podočnjaki opazili. Temni podočnjaki so posledica loma svetlobe na tanki koži pod očmi, ki vsebuje krvne žile. To ne pomeni da je kri v njih modra, temveč da je barva nastala kot posledica difrakcije svetlobe in nianse kože. Koža pod očmi je povprečne debelosti oko pol mm, dokler je na ostanku obraza nekoliko debelejša - približno 2 mm. 

Zaradi tega so podočnjaki prvi znaki spremembe v krvnem obtoku skozi telo, vendar nastanek podočnjakov je večinoma povzročen zaradi utrujenosti in izčrpanosti, nespečnosti, anemije, dehidracije, ledvičnih bolezni ali jetrnih ter zaradi stresa, neredko zaradi hormonskih motenj, bolezni ščitnice, srca in krvnih žil. 

Barva in pogostost pojava podočnjakov večinoma kaže na nekatero bolezen, tako so temnordeči in vijoličasti podočnjaki znak težave v delovanju ledvic, rjavi kožo na bolezen jeter in temnomodri kažejo na možnost slabokrvnosti. 

Podočnjaki - prehrana in življenjske navade

Včasih so podočnjaki lahko posledica genetike, najpogosteje pa kažejo na pravo stanje telesa. Zato ni dovolj uporabljati le kozmetične preparate, drage kreme, pudre ali korektorje da prekrijete začasno težave s podočnjaki. Treba je spremljati lastno zdravstveno stanje in spremeniti življenjski slog, saj je koža ogledalo našega življenja in naš največji čutni organ.

Vnesite v svojo prehrano sadje in zelenjavo, pred vsem zeleno listnato zelenjavo kot je špinača, zelje in ohrovt.  Za zajtrk, tudi, dajte prednost avokadu in jajcu, ker sta bogata z biotinom, oziroma vitaminom B7.  Sveži zelenjavni sokovi so znan vir vitaminov, posebej pa je korenčkov sok. 

Korenčkov sok je odlična  izbira, če želite doseči čisto polt in preprečiti nastajanje vnetnih procesov okoli oči. Korenček je bogat z beta-karotenom, ki proizvaja melatonin. Pomaga tudi v procesih razstrupljanja jeter. 

Da bi se znebili podočnjakov, poskušajte zmanjšati delež soli. Preveč soli v telesu je lahko rezultat vzdrževanja vode v telesu in upočasnjevanja cirkulacije, ter pojava podočnjakov. Ker so temni podočnjaki možni kazalci prisotnosti anemije, je zaželeno vsako jutro uživati 5 rozin črnega grozda in 5 mandljev, ki so prej bili potopljeni v nekoliko vode. Mandlje pustite stati čez noč. 

Naravna zdravila za podočnjake - soda bikarbona in marelično olje

Medtem ko se težave s podočnjaki rešujejo znotraj, je treba tudi zunaj poskrbeti za videz ter se znebiti podočnjakov s pomočjo naravnih receptih in skrivnostih. 

Prva rešitev, trdijo mnogi, se nahaja v sodi bikarboni. Treba jo raztaliti v nekoliko vode da se dobi tekstura paste ter nanesti na podočnjake ter to pasto dati na podočnjake da se osuši in strdi. Po nekaj minutah sodo bikarbono je treba sprati s toplo vodo, zmes pa lahko nanesete s prstmi. 

Ne pozabite tudi osnovno higieno rednega čiščenja obraza in odstranjevanja ličil. Ličila lahko odstranjujete s pomočjo vate potopljene z nekaj kapljic rastlinskega olja ali rastlinskega mleka. Naravni pripravki vsebujejo visoko kakovostna osnovna olja, kot je olje marelice, mandljevo olje ali jojobino olje. 

Mandljevo olje ali marelično olje bosta učvrstili kožo pod očmi ter tako redno pomagajo pri otekanju kože pod očmi. 

Hidrolat smilja - odstranjuje podočnjake z obraza

Tudi čudežno smilje odstranjuje podočnjake z obraza - v obliki hidrolata. Smilj je sredozemska rastlina, ki se uporablja v kozmetične namene, najpogosteje v obliki olja. Ko gre za podočnjake,bo  hidrolat Mala od Lavande zagotovo pomagal. 

Hidrolat smilja ima protivnetne in obnovitvene lastnosti, celi rane na koži ter zmanjšuje otekline. Je popoln za občutljivo in utrujeno kožo, zmanjšuje podočnjake, ko se uporablja kot tonik v stisnjeni obliki, tako da s hidrolatom namočene vatne blazinice položite na veke in pustite 10-15 minut.

Hladni obkladki iz kumarice lajšajo podočnjake

Pojav podočnjakov lajšajo tudi hladni obkladki. Na otekle "vrečke" pod očmi lahko daste prej ohlajene kolobarje kumare. Kumare vsebujejo veliko antioksidantov ter imajo učinek beljenja. Preprosto sesekljajte kumarice na tenke kolobarje in pustite v hladilniku za 30 minut. Potem vzemite kose kumarice iz hladilnika in nanesite na oči. Nekaj pokrijejo vsa težavna mesta, Pustite 10- 15 minut ter operite obraz s hladno vodo. Ponavljajte proces vsak dan skozi teden dni. 

Čaj iz kamilice - pomoč iz narave

Morda najbolj znana uporabljena metoda za osvežitev utrujenih oči je čaj iz kamilice. Žličko čaja ali cveta kamilice prelijte s četrtino litre vroče vode, pustite 10 minut in precedite. Ko se tekočina ohladi, potopite vatno blazinico in položite nekaj minut na veke. Enako učinkovit je tudi zeleni čaj. Uporabljate lahko tudi vrečke, ki so prej potopljene v hladni vodi. Ohlajene vrečke čaja je treba na vekih in na delu oči držati 30 minut. 

Če želite izvedeti še več zdravih nasvetov in receptov, se naročite na naš Novičnik in pridobite 10% popusta na prvo naročilo! 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.