Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Policistične jajčnike je možno umiriti s pomočjo narave

Policistične jajčnike je možno umiriti s pomočjo narave

Zdravila iz narave.

Neravnotežje hormonov lahko povzroči spremembe v menstruaciji, spremembe na koži, majhne ciste na jajčnikih, težave s spočetjem....

Vsi članki
27. januar 2022.

Diagnoza policističnih in mikrocističnih jajčnikov, ki sta skoraj enaki, je danes žal zelo pogosta. Sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) je stanje, pri katerem pride do neravnovesja ženskih spolnih hormonov in prizadene približno deset odstotkov žensk v rodni dobi po vsem svetu. Gre za zelo kompleksno in kompleksno presnovno-hormonsko motnjo, katere vzrok ni povsem jasen. Vendar pa je v večini primerov posledica inzulinske rezistence.

Neravnovesje hormonov lahko povzroča spremembe v menstrualnem ciklu, spremembe na koži, majhne ciste na jajčnikih, težave s spočetjem in podobno.

Pri zdravljenju te težave se vedno nasvetuje bolj previdna in zdrava, uravnotežena prehrana s ciljem uravnavanja ravni sladkorja v krvi in zmanjšanju prisotnih vnetij. Poleg tega, ena bistvenih priporočil zdravnika je hujšanje (če obstaja težava z odvečnimi kilogrami). 

Prav tako vse več žensk začenja uporabljati kontracepcijske tablete za uravnavanje menstrualnega cikla.

Evin čaj 80 g Suban

Naravna "zdravila" za policistične jajčnike

Vendar pa je narava tu, da pomaga v boju proti policističnim jajčnikom. Obstaja več zelišč, ki blagodejno vplivajo na uravnovešanje hormonov. Če imate PCOS, vsekakor dajte priložnost ognjičevemu čaju.

Ognjič ima protivnetno delovanje, pomaga pri celjenju ran. Je uspešen v boju proti težavam z jetri, ledvicami in sečili, uporablja se za zdravljenje virusa hepatitisa in herpesa. Uporablja se tudi za zdravljenje driske, vnetje čreva, krče v trebuhi in zaprtje. Pomaga tudi pri menstrualnih krčih. 

Čaj iz cveta ognjiča je zelo učinkovit za lajšanje bolečih menstruacij in za uravnavanje nepravilnega in nerednega menstrualnega cikla.Treba ga je zaužiti en teden pred začetkom menstruacije, nadaljuje se z uživanjem v času menstruacije, vse do njenega konca. Čaj se pripravlja tako, da se 1-2 cveta ognjiča prelijejo z 2 dl vrele vode. Čaj se lahko po želji posladka z medom, treba jo je zaužiti 2-3 kozarca na dan. 

Ognjičev čaj je v ginekologiji zelo poznan in ga z veseljem priporočajo ženskam, čaj za ciste pa lahko pripravimo tudi tako, da v enakih količinah zmešamo ognjič, koprivo in rman.

Prav je v Evinem čaju ta kombinacija rastlin, ki delujejo antispazmodično, lahko odpravijo krče maternice, lajšajo PMS in menstrualne težave, vzpostavijo normalen ciklus in hkrati odpravijo ciste.

Prijavite se za naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane! Ob prijavi na novičnik, pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Zanima vas lahko tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.