Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Čaj iz oljkinih listov uničuje proste radikale in preprečuje bolezni srca

Čaj iz oljkinih listov uničuje proste radikale in preprečuje bolezni srca

To je napitek izjemno dobrega vonja in videza ter odličnega okusa, vendar je v njegovem opisu najbolj pomembna njena zdravilnost.

Imamo srečo da živimo v zemlji, kjer rastejo oljke. Imamo tudi srečo, da zaradi tega pogosto na tržnicah najdemo domače oljčno olje. Srečni smo tudi zato, ker smo se že od malih nog naučili kuhati na oljčnem olju, vendar verjetno nismo vedeli, da je tudi list oljke zelo zdrav.

Čaj iz oljke - vir zdravja in vitalnosti

Čaj iz oljke je izdelan iz listov oljke. Je napitek izjemno dobrega vonja in videza ter odličnega okusa, vendar je v vsem tem najbolj pomembna njegova zdravilnost. Čaj iz oljk, namreč, pomaga pri visokem tlaku (širi krvne žile in s tem poveča pretok krvi ter tako pomaga uravnavati srčni utrip), uničuje proste radikale (oljčni čaj je bogat z antioksidanti, ter nekateri pravijo, da je oljčni čaj nadomestek zelenega čaja), preprečuje srčno-žilne bolezni srca, pomaga pri težavam z visokim holesterolom, ima antibakterijske in protiglivične lastnosti, pomaga pri diabetesu, pri revmi ter je zelo dober za zdravljenje kronične utrujenosti in alergij. 

Zdravilno delovanje čaja iz listov oljke je bilo znano že v srednjem veku. Danes ga priporočajo tudi številni zdravniki, saj se velika količina zdravilnih snovi iz listov oljke izloča v vroči vodi. Čeprav se kot zdravilo najpogosteje pripravlja čaj iz posušenih listov oljke, se lahko pripravi tudi iz svežih listov. 

Če pa spomladi obirate oljke, se oborožite z oljčnimi listi. Če že niste, kupite sušeno listje in kuhajte v 2,5 dl vode. Medtem ko še voda vri, dodajte okoli 10g sušenega listja. Ko ste dobro zmešali, zmanjšajte ogenj. Pustite da rahlo vri 2-3 minut, potem pokrijte in pustite še 10 minut pokrito. Čaj precedite. Lahko ga pijete še toplega ali hladnega, vendar se izogibajte dolgotrajnemu stanju ali pogrevanju.

maslina list

Čaj iz listov oljke lahko kupite tukaj!

Prijavite se na naš brezplačen Novičnik in prvi izvedite vse novice iz zdravega življenja s Tovarno Zdrave Hrane!  S prijavo na novičnik pridobite 10% popusta na prvo naročilo. 

Lahko vas zanima tudi...

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.