Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Ionsko koloidno srebro – resnice in laži

Ionsko koloidno srebro – resnice in laži

Zakaj postaja vse bolj priljubljeno?

Za oralno ali zunanjo uporabo.

Vsi članki
17. februar 2021.

V času, ko je kuga pustošila po svetu, je bilo opaziti, da ljudje, ki so vodo za pitje hranili v srebrnih posodah imeli neprimerljivo manjše tveganje, da zbolijo za kugo. Ugotovljeno je bilo tudi, da sta srebrna posoda in srebrni jedilni pribor kot pogost okras plemiških miz tudi odlična obramba pred takrat pogostimi okužbami prebavnega trakta.

Kasneje so raziskave potrdile, da je srebro najmočnejši znani antiseptik, ki ima tudi antibiotične lastnosti. Številne študije so pokazale, da patogeni, vključno s tistimi, ki so odporni na antibiotike, ne morejo preživeti v prisotnosti koloidnega srebra več kot šest minut ... in po vrsti teh podatkov ne preseneča, da je koloidno srebro v zadnjih letih postalo izjemno priljubljeno!

Ionsko srebro zelo hitro ustavi krvavitev, njegova prisotnost pa uniči mikrobe, ki bi lahko povzročili okužbo. V stiku z rano ne peče, ima pa rahlo antiseptično delovanje. Poškodbe se celijo hitreje in najpogosteje brez da bi ostale brazgotine. Herpes je poleg tega, da je videti grd, precej boleč in trdovraten. Z nanosom ionskega srebra ob prvih znakih tvorbe se mehurji in rane niti ne bodo razvili. Ionsko srebro bo pomagalo tudi, če so se že pojavili mehurčki in rane; njegovo protivirusno deljovanje bo ustavilo nadaljni razvoj virusa in pospešilo celjenje.

Pekoč občutek v ustih in vneto grlo se lahko pojavi iz več razlogov. Največkrat gre za virusne ali bakterijske okužbe, lahko pa so tudi alergijske reakcije. Ionsko srebro lahko zmanjša simptome alergijskega laringitisa, vendar je njegov glavni namen uničevanje mikroorganizmov. Raztopino je treba grgljati in nato izpljuniti. Postopek lahko ponovimo večkrat na dan.

Koloidno srebro bo zmehčalo otrdelo kožo stopal, odstranilo glivice, pomagalo pri žuljih, očistilo in polepšalo polt, obnovilo lasišče in izboljšalo kakovost las. Z njim lahko ublažimo prekomerno potenje stopal ali pa ga uporabimo kot dezodorant. Uporabljamo ga lahko tudi kot zdravilo za lajšanje srbečice po piku žuželke ali po britju in depilaciji.
Če ga poškropimo po sadju in zelenjavi, bo v 6 minutah uničilo vse strupe, s katerimi je bilo tretirano Uporablja se lahko peroralno, nazalno (skozi nos), z vdihavanjem (pršilo) in nanese od zunaj (na kožo ali sluznico).

Če se uporablja peroralno, je treba tekočino iz originalne embalaže preliti v pripravljeni odmerek, od tam pa v usta, po možnosti brez dotikanja ustnic. Priporočljivo je, da tekočino držite v ustih 1-3 minute, tako da ima tekočina prost dostop do območja pod jezikom. Po zadrževanju v ustih lahko tekočino pogoltnete. Pri gnojnem vnetju ustne votline po tretmaju tekočino izpljunite.

Pri zdravljenju bolezenskih stanj nosne votline in sinusov z ustreznim razpršilom ali kapalko vbrizgajte koloidno srebro v nos večkrat na dan, pri zdravljenju spodnjih dihal (sapnik, bronhi, pljuča) pa 3-4 krat z ustvarite meglo pred usti in globoko vdihnite. Ponavljajte večkrat dnevno v rednih presledkih.

Za zunanjo uporabo je treba ionsko srebro nanesti, tako da ga vmasiramo z vato, gazo, ali s čim podobnim,  z vlažnih povojem ali razprševanjem po želeni površini. Obkladki naredite tako da želeno količino koloidnega srebra znalijete v posodivo, iz nje pa na primeren material. Pred nanosom raztopine je treba kožo očistiti od znoja in posušiti.

Včasih se na začetku jemanja ionsko-koloidnega srebra pojavi t.i. Herxheimerjeva reakcija. Simptomi so podobni simptomom gripe ali virusa: izcedek iz nosu, povečano znojenje, slabo počutje in celo driska. To je običajna reakcija, ko telo razgrajuje odmrle mikrobe in poskuša izločiti nastale toksine. Uporabljajo se vse razpoložljive poti izločanja, vključno s sekundarnimi – kožo, sluznico, dihalnimi organi in črevesjem. V takih primerih je treba povečati vnos tekočine (vode), s čimer se pospeši postopek razstrupljanja in izločanja odpadnih snovi. Količina vnosa ionsko-koloidnega srebra se lahko začasno zmanjša.

Za dodatne zdrave nasvete in recepte se prijavite na naš novičnik

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.