Kakav - hrana bogov

Kakav - hrana bogov

Vsebuje trikrat več antioksidantov, kot jih ima zeleni čaj. Je bogat z minerali, krepi lase in nohte in razstruplja jeter. Je odličen vir železa

Spoznajte kakav, steblo, ki raste v tropskem območju Južne Amerike, čigav se plod uporablja za izdelavo kakava v prahu in priljubljene nam čokolade, Presna kakavova semena, kakav v koščkih ali prahu velja za, po svojih hranilnih lastnostih, eno najbolj hranljivih živil na svetu in zato že dolgo časa velja za super hrano. 

Po svoji sestavi je kakav izjemno bogat z antioksidanti, ki so odgovorni za skupno zdravje telesa, v svoji sestavi pa ima katehine in polifenole, za katere se verjame, da ščitijo pred srčnimi boleznimi, rakom in pred številom bolezni. 

Po rezultatih raziskovanj na Avstralskem mednarodnem inštitutu za diabetes, diabetiki, ki redno uživajo kakav imajo boljši krvni tlak in manjše tveganje za bolezni srca in srčne kapi.

V kakavu ima seratonina in dopamina, hormona sreče, zato ju zaradi tega vključite v vašo vsakodnevno prehrano. 

S čokolado pa se ne srečajte tako veliko, s kakavovim prahom pa pogosteje. Vrnite se v dneve mladosti in žličko praha raztopite v skodelici mleka. 

Bodite srečni in zdravi!

Zanima vas lahko tudi...