Uporabniška podpora
Za lahko pripravljanje jedi popolne gostosti uporabljajte marantino moko!
Marantina moka (ali Aru prah) je beli prah brez okusa, ki se uporablja za zgostitev juh, omak in druge hrane. Prašek je sestavljen iz škroba, ekstrahiranega iz različnih tropskih gomoljev, kot sta arrowroot ali manioka.
Marantina moka ima dvakrat večjo moč zgostitve iz pšenične moke, saj ne vsebuje beljakovin in glutena. Za razliko od koruznega škroba, marantina moka naredi popolno gostost in se ne razgradi v kombinacijo s kislimi sestavinami, kot je sadni sok. Marantina moka je tudi odporna na zamrzovanje, medtem ko se mešanice koruznega škroba po zmrzovanju in odmrzovanju ponavadi razgradijo.
Zato, ker je odporen na različne kisle sestavine, je odličen za zgostitev sadnih gelov in omak, kot je omaka iz brusnice ali kislih omak. Je odličen tudi za izdelavo domačega sladoleda, saj preprečuje nastanek velikih ledenih kristalov in ga zamrzovanje ne prizadene.
Čeprav je dober za sladoled, ni priporočljiv za uporabo z drugimi mlečnimi izdelki, saj lahko proizvaja nezaželeno teksturo. Kar gre za drugo uporabo, je podoben koruznem škrobu, saj se uporablja za zgostitev juhe, omak in podobne druge hrane.
Prav tudi kot koruzni škrob, marantina moka se mora kombinirati z vodom sobne temperature, da se ustvari kaša pred dodajanjem vroče tekočine. Dodajanje vroče tekočine bo povzročilo nabrekanje molekul.
Marantina moka se je pokazala popolna za izdelavo zdravih, brezglutenskih in nizkokaloričnih palačink. Prinašamo vam recept!
Potrebne sestavine (za 8-10 palačink)
Postopek:
Mi smo palačinke polnili z odličnim in zdravim, domačim lešnikovim namazom, vi pa jih lahko polnite z nadevom po izbiri.
Zanima vas lahko tudi...
Podprti načini plačila
Vse transakcije so zaščitene in potekajo prek varnih plačilnih sistemov. Na voljo so naslednje možnosti plačila: