Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0
Domov Zdrav kotiček Superhrana Miso - nadomestek za sol, ki krepi imunski sistem in prebavo

Miso - nadomestek za sol, ki krepi imunski sistem in prebavo

Ena čajna žlička zadostuje za 3dl juhe.

Naravni vir probiotikov!

Vsi članki
25. september 2020.

Miso je fermentirana pasta iz soje (ali soje fermentirane z ječmenom in rižem) in morske soli z dodatkom živih encimov, ki pomagajo prebavi, krepijo kri ter zagotavljajo ravnovesje zloženih ogljikovih hidratov, beljakovin, mineralov, vitaminov in esencialnih maščob. Naravne bakterije, ki vsebuje miso pasta pomagajo prebavnim organom pri izločevanju nezaželenih mikroorganizmov. 

Na splošno se verjame da je miso,  ko je temnejši, bolj kakovosten, oziroma če dlje časa stoji, je bolj močnega okusa, To je tradicija, ki  prihaja iz Japonske in, katero so sprejeli tudi vsi drugi proizvajalci, ki so se to naučili od Japoncev. Toda če nekoliko kritično poskusimo pravi japonski miso, bomo odkrili da je najpogosteje zelo slan, temen in nekoliko trpek ter nekoliko težji. Ta tip okusa preprosto ne ustreza našem domačem "zahodnem" okusu.  Zaradi tega številni ljudje ne prenašajo miso v kuhinji. Mi "zahodni ljudje" prednost dajemo manj slanim in trpkim okusom. 

Če vam pasta sama ne ustreza, jo lahko uporabite pri kuhanju in da popestrite juho, enolončnice  in zelenjave ter različne prelive. Čer se odločite za njegovo uporabo, je pomembno znati da se vedno dodajajo na koncu kuhanja (npr. ko je zelenjava v juhi že skuhana) in to tako, da nekoliko paste daste v nekaj vode). Če miso dodamo v vročo vodo, ali v vodo, ki jo boste znova greli, bo izgubila vse svoje vredne lastnine in encime. Ko se odločite kuhati z miso pasto, boste se že naučili kakšno je najboljše razmerje misa in vode. Ena čajna žlička bo zadostna za 2,5dl juhe. 

"Koji" je ena glavnih sestavin misa. Poln je encimov in odličnih hranil. Koji se tradicionalno uporablja na Japonskem, in to za pridobivanje Amazakea - gostega in kremastega sladila, čigava sladkoba prihaja le s fermentacijo žita (na primer, prosa). 

Tisto kar moramo poudariti je da miso odlično vpliva na prebavo. Dobro razmislite, preden vzamete še eno kapsulo za boljšo prebavo, saj obstaja veliko živil, kot sta miso pasta in sojina omaka, ki vsebujeta veliko probiotikov. 

NOVIČNIK berite medtem ko kuhate z misom. 

In sporočite nam kako uporabljate miso pasto v vašem kuhanju! 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.