Meni

Uporabniška podpora: 
+385 1 5573 568

Kategorije izdelkov
Hitro naročilo
0
V košarici (0)

Vaša košarica je prazna.

Dodajte kateri koli izdelek iz našega kataloga.

Kupon je obračunan Izbriši
Dostava: Brezplačno
Skupaj z DDV: 0,00 €
Do brezplačne dostave vam manjka 39,99 €
0,00 € / 39,99 €
0

Dan lahko začnete z napitkom iz žličke moringe, žličke medu in soka polovice limone, pomešano z vodo.

Prah iz listov "čudežnega drevesa", Moringe,  se že dolgo uporablja za zdravljenje, poznale pa so ga številne starodavne civilizacije v Afriki, Aziji in Latinski Ameriki.

Po ajurvedi lahko pozdravi več kot 300 bolezni - uporablja se pri diabetesu, za uravnavanje krvnega tlaka v primeru izgube energije in teže, podhranjenosti, prekomerne teže, lupusa, vnetnih sprememb na koži, bolezni dihal, prebavnih motenj, razjed, osteoporoze, impotence, težav z menstruacijo, tumorjih, Crohnovi bolezni, artritisu, anemiji, širokem spektru bolezni jeter ... Poleg tega ji pripisujejo afrodizijski učinek – moškim pomaga z erektilno disfunkcijo, ženskam pa povečauje užitek v spolnem odnosu.

Spoznajte moringo od A do Ž

Ta rastlina, ki izvira iz Himalaje, naj bi vsebovala več hranil kot katero koli do zdaj znano živilo. 50-krat več vitamina B2 kot modre ribe, 25-krat več železa kot špinača, 17-krat več vitamina A kot korenček, 17-krat več kalcija kot mleko in dvakrat več beljakovin, 15-krat več kalija kot banane, 6-krat več cinka kot mandlji in trikrat močnejši antioksidant kot aronija.

Moringa je verjetno najbolj hranljiva rastlina na svetu. Poleg tega, da ščiti telo, se lahko uporablja tudi v kozmetični industriji za parfume in olja za aromaterapijo. Na Moringi so bile izvedene številne študije, ki so dokazale, da ima ta izjemna rastlina protitumorske lastnosti, protimikrobno delovanje in se uporablja kot naravni antibiotik, celi rane, je naravni analgetik in deluje protiasmatično, antioksidativno in protiglivično!

Rastlina je bogata z železom, ki prispeva k normalni kognitivni funkciji, bogata pa je s kalijem, magnezijem, cinkom in bakrom. Je tudi bogat vir vitaminov A in E, vsebuje pa vitamine B1, B2 in B3, ki pomagajo zmanjšati izčrpanost.

Kako pogosto jesti moringo?

Začnite s pol čajne žličke, dokler ne dosežete največjega odmerka, 5 gramov na dan.

Čeprav boste verjetno potrebovali manj, ker je vsak organizem specifičen, tako kot pri kurkumi. Prisluhnite telesnim signalom. Za spoznavanje moringe in raziskovanje idealnega odmerka bodo potrebni 3-4 tedni.

Najlažje jo je vključiti v smuti. Idealen nov dodatek bo smuthie spremenil v mega močno in zelo zeleno pijačo. Lahko izberete tudi najenostavnejšo različico - moringa + voda. Ko imate steklenico z vodo "za  s sabo", dodajte nekaj Nutrigold moringe in pred uživanjem pretresite. V juhe, enolončnice in omake lahko dodate malo moringe v prahu, vendar šele, ko se ohladijo, da se ohranijo dragocene hranilne lastnosti.

Dan lahko začnete z napitkom iz žličke moringe, žličke medu in soka polovice limone, pomešano z vodo. Dobro jutro bo postalo odlično!

Moringo kupite lahko v spletni trgovini Tovarne Zdrave Hrane!

Z branjem našega NOVIČNIKA pa bo jutro postalo še boljše. 

Komentiraj članek

Vaš e-naslov ne bo objavljen in bo uporabljen samo za odgovor na vaš komentar/mnenje.

Uporabniška podpora

Pon – Pet: 07:00 – 15:00h

+385 1 55 73 568

[email protected]

Si želiš 10% popusta?

Ob prijavi na novičnik pridobi 10% popusta na prvo naročilo.
Brezplačno prejmi nasvete in recepte iz sveta zdrave prehrane. 
*Popust se ne sešteva z drugimi popusti.